Hjärnspöken och ett misslyckande?

Planerna var storstilade och allt var väl förberett för mina två veckor i Skåne där jag skulle skriva på tredje delen i min erotic crime trilogi, Dödlig hämnd. Och nu när jag sitter här på fredagskvällen vecka två, hur har det gått?

Vissa kanske skulle säga, åt helvete och ett stort misslyckande för jag har knappt kommit upp i 5.000 ord. Jag hade planerat att skriva minst 25.000 ord och vara med i NaNoWriMo. Men se det gick inte. Inte ens i närheten.

Vad beror då detta på, min totala brist på engagemang och intresse av att skriva på min älskade roman? Något som jag har längtat efter hela hösten.

Det är här hjärnspökena kommer in i bilden. Det handlar om ett annat skrivprojekt som har upptagit merparten av min tid och det har gått så långt att jag ifrågasätter min  förmåga att skriva, att kunna leverera en berättelse som ska sälja och gillas av läsarna/lyssnarna. Det är en novell på ca 7500 ord som har fått den här författaren att tvivla på sig själv så till den milda grad att hon har funderat på att skita i allt.

06_Lust

Novellen ingår i en serie av sex stycken erotiska relationsnoveller som har gått jättebra att skriva, de fem första vill säga men den sista blev mig nästan övermäktig. När den blev refuserad av redaktören för andra gången och vi fick skjuta på utgivningsdagen, två gånger, då döpte jag om den till Olust 2.0 och för mig blev det ett stort misslyckande.

Men inte kan jag skylla min brist på skrivlust på en stackars liten novell, get over your self, skulle nog många säga. Och till slut fick jag ihop den tillsammans med min fantastiska redaktör. Hon bad mig ta fram mitt pannben och när jag hade haft några timmar av mental kollaps i fosterställning plockade jag fram pannbenet och levererade en text som vi kunde jobba med.

Häromdagen gick den iväg till inläsaren. Jag klarade det!

Jag har alla förutsättningar för att skriva, jag har fantastiska och underbara människor runt mig som tror på mig och som ibland har större tilltro till mig och min förmåga att skriva än vad jag själv har.

Men tvivel och ifrågasättande finns hos oss alla på ett eller annat sätt. Det hör till författarskapet och något vi alla upplever då och då. För mig är skrivandet något jag inte kan eller vill vara utan, och något jag vid 40 förstod jag ville ägna resten av mitt liv med att göra.

Jag har genom skrivandet träffat helt underbara och fantastiska människor som jag aldrig fått möjlighet att lära känna och träffa annars. ❤

fcfa829a4d55f0ae5e8f45d0bbae8005

Det är en rätt häftig tanke och känsla att se tillbaka på när jag började skriva på mina erotiska noveller 2009 och nu i slutet på 2017 sitta här med två utgivna romaner och en novellserie. Jag hade planerat att ha kommit lite längre med författarskapet under det här året men ibland går det bara inte att planera för det som kallas livet.

Det är ingen som påstått att livets väg är rak utan oftast är den oerhört krokig. En del vägar leder ingenstans och vissa vägar leder till något du aldrig tidigare upplevt och det blir något helt oväntat och fantastiskt. <3<3<3

Och hjärnspöken är inte alltid av ondo utan tiden här i huset i Skåne har jag fått möjlighet att rannsaka mig själv. Att umgås med sig själv gör att man inte kan värja sig från tankarna som samlas i ett garnnystan. Det gäller bara att ordna reda i alla trådar och det har den här vistelsen i detta vackra hus och landskap gjort.

unnamed-60

Örmölla 1838

Nu vet jag vad jag vill och ska göra 2018, och jag har påbörjat ett bokslut för 2017.

Jag har börjat skissa på en plan inför nästa år då jag kommer satsa än mer på mitt författarskap och det innebär många spännande projekt.

På söndag är jag tillbaka i Stockholm och vardagen och jag lämnar det här stället med visst vemod. Men jag kommer tillbaka till våren. Och vem vet vad för projekt som ska  skrivas då ;-).

Många kramar ❤ ❤ ❤

P.S Egentligen har jag en digital detox från sociala medier fram till på måndag men det här var jag tvungen att skriva.

unnamed-5

 

Annonser

So it begins….

Äntligen är NaNoWriMo igång och November blir en uthärdlig månad på grund av detta totala skrivmarathon världen över.

Mina planer på att börja skriva på del 3 i min trilogi får vänta lite då jag måste skriva klart den sista novellen i serien Sex nyanser av kärlek. Deadline den 10 nov så nu blir det till att ta fram pannbenet och all min visdom och kreativitet. Håll alla tummar för det lär behövas med denna novell som heter Lust 2.0 och som jag vill döpa om till Olust 2.0

06_Lust

Nästa vecka är jag i huset i Skåne och då ska jag ägna all tid till 3.an framför en brasa, myskläder och uppkrupen i soffan med en kopp te. Heaven ❤

Ord producerade idag: 1925

 

 

NaNoWriMo…som jag längtar

just nu är det full fart mot Bokmässan i Göteborg och en av höstens stora event som ska bli galet kul att få vara med om men det finns något jag längtar mer efter….

Jag har varit med i NaNoWriMo från 2011 och nästan alla år förutom 2015. Vet inte vad det är men jag blir så pepp på att skriva 50.000 ord på 30 dagar och det är helt galet egentligen! Men att tävla mot sig själv och att se ordräknare när man nått sitt mål varje dag på 1667 ord ger mig en skön känsla i magen.

unnamed-61

Att frikoppla den inre redigeraren och bara köra är en häftig känsla. Och det är inte alltid det blir kvalitativa ord men det blir något och det är det som räknas, för ur det här föds ett manus som senare blir en bok.

De senaste åren har jag strukturerat upp det jag ska skriva, en synopsis där jag vet i vilken riktning jag ska ta mig och vad jag ska skriva. Det var så här skrev jag Dödlig åtrå och Dödligt dubbelspel (som jag tyvärr fick radera en hel del i) men det gjorde mig inget utan jag älskar NaNoWriMo. Jag skriver och det är huvudsaken.

I år har jag tagit det ett steg längre på grund av allt som hänt i mitt liv, behöver komma bort, ägna mig helt och fullt åt skrivandet, inget som stör. Vad gör då tjejen som aldrig gör något halvdant?

Jo, hon hyr ett hus många mil från Stockholm och alla måsten. Ett hus där det finns en öppen spis och allt man kan tänka sig såsom öppna landskap, havet på ett visst avstånd  och en miljö att inspireras i. Mellan skrivpassen kommer det bli sköna promenader ner till havet, samla energi och bara vara. Åker direkt hit efter Bogforum i Köpenhamn. Två underbara veckor i ett vackert hus. Det är medicinen för mig så här i slutet på året då jag ska göra ett bokslut på 2017, samla krafter mot ett spännande 2018 som jag vet kommer bli ett fantastiskt år. Känner på mig det redan nu. ❤

Dödlig hämnd ska bli till i den här fantastiska miljön och jag längtar efter att få krypa upp i soffan, höra hur veden sprakar rogivande och där Alice, Tyler, Stewart, Liz och alla andra kommer till liv i den tredje och avslutande delen i min erotic crime-trilogi.

En berättelse som föddes i London 2010 och som avslutas i det vackra skånska landskapet. Jag har älskat varje minut av det här och nu längtar jag efter att få påbörja den sista resan med mina älskade karaktärer, för vet ni? De har börjat prata med mig igen och när Alice & Co börjar prata då är det bäst att jag lyssnar.

❤ ❤ ❤

 

unnamed-56

En vacker gång upp till huset (Örmölla 1838)

unnamed-59

Bildkollage av det vackra huset (Örmölla 1838)

unnamed-2

Så här kommer det inte se ut i November (Örmölla 1838)

unnamed-55

Här tänker jag ta långa sköna bad och tänka ut nästa scen för Alice och Tyler (Örmölla 1838)

unnamed

I soffan tänker jag sitta och skriva framför den varma brasan och knastrande ved (Örmölla 1838)

unnamed-54

Här kommer jag ha en vacker eld som sprakar rogivande (Örmölla 1838)

unnamed-53

En skön säng där jag ligger och tittar ut på det skånska landskapet (Örmölla 1838)

unnamed-52

Vacker utsikt från köket (Örmölla 1838)

unnamed-51

En ljus och rogivande miljö att skapa en bästsäljare i. (Örmölla 1838)

 

Fem månader sedan mitt senaste blogginlägg…

och så mycket har hänt i mitt liv, både privat och som författare och jag funderar på om det ens är lönt att börja skriva om det.

Hemsidan är mitt ständigt dåliga samvete, för jag har hittat en annan plattform som jag trivs bättre med. Instagram.

Jag står i valet och kvalet om jag ska ha kvar den här sidan men jag har lagt ner så mycket tid under så många år och fyllt den med massor av innehåll att det svider att ha tankar om att avsluta den. Men man ska ha både ork och lust att fylla den med innehåll.

Jag har besök dagligen här inne, absolut inte många och om jag la ner lite mer tid skulle det kanske bli bättre. Både för dig som besökare och för mig som skriver.

Frågan jag ställer mig är, har bloggandet spelat ut sin roll eller är det bara jag som inte orkar hålla igång flera plattformar. (Facebook, Twitter, Instagram och företag) Eller så får jag se till att bli bättre på anpassa vad och när jag vill säga saker i de olika kanalerna.

Det jag gillar med hemsidan är att man kan se den som en dagbok och det är kanske det jag ska ha den till. Vi får se hur jag gör men till er som följer mig och som följt mig här vill jag säga ett varmt tack ❤

Om ni inte redan följer mig på Instagram är det bara att klicka här.

 

Featured Image -- 3887

 

Dödlig hämnd…

tredje delen i erotic crime trilogin  är påbörjad! Plötsligt händer det eller snarare, tiden är mogen.

Det är med visst vemod jag öppnar upp manuset i Scrivener men där är Alice och Tyler, väntar på mina instruktioner. Tills de får egna idéer, som inte brukar ta så lång tid ska påpekas. Men för tillfället är jag chefen!

Det är ett gäng poliser som har stora utmaningar framför sig i den här avslutande delen och på ett sätt speglar det även mitt eget liv just nu. Därför känns det så rätt att få ner storyn nu och gårdagskvällens/nattens skrivpass gick över förväntan. 1500 ord är inte illa men då har jag ett synopsis som jag delat upp så att jag vet vad jag ska skriva i varje kapitel. Blivit en strukturfantast och det är skönt, känns tryggt för jag har en tendens att flumma iväg.

Nu stundar även skrivkursen i London vilket ger mig möjlighet att få vara på plats, där Alice och Tyler befinner sig för att kunna få fram de ack så viktiga miljöbeskrivningarna och använda alla sinnen.

Jag ser verkligen fram emot att få skriva den här boken, och nu är jag äntligen redo och det ska bli fantastiskt att få hänga med gänget igen.

Fingerprints heart

 

 

Mina böcker kommer ut….

i Danmark och Norge. Galet kul! Halv nordisk författare kan jag titulera mig snart 🙂

Översättningen på Dödlig åtrå är snart, om inte redan klar och efter den följer Dödligt dubbelspel. Känns smått overkligt för jag har haft så mycket annat att tänka på men när förlaget meddelade status pirrade till i magen. Ny marknad och nya läsare ❤

Snart åker jag till London på en skrivarkurs och till min älskade pub, The Victoria. Att i dagarna fem få sitta i biblioteket på övervåningen, insupa atmosfären, dricka Pimms, umgås med likasinnade och ägna mig åt det jag älskar mest. Skriva ❤

Jag ska även göra en hel del research när jag är där till Dödlig hämnd, den sista och avslutande delen i erotic crime-trilogin. Det känns lite vemodigt att äventyret med Alice & Co kommer vara över nästa år men vem vet…jag har inte skrivit slutet ännu 😉

Å andra sidan har jag så många roliga skrivprojekt på gång så det kommer inte kännas tomt utan nu kan jag ägna mig åt andra kreativa samarbeten som kommer göra mig till en bättre författare.

Men att ha släppt tre romaner och ett gäng med erotiska noveller, i både e-boks format och audio kommer nog göra att jag firar stort nästa år. Får klura på vad det kan vara 😉

Featured Image -- 3887Många kramar ❤ ❤ ❤

 

 

Fram med piskan….

och då menar jag bildligt talat.

Som författare behöver vi alla olika motivationsfaktorer för att sätta oss och nöta både sittfläsk och story.

Mitt nyårslöfte var att fokusera på mig själv och skrivandet. Bägge har legat långt ner på livets topplista under en längre tid men inte längre.

Mitt livsmotto är att jag inte vill dö nyfiken och det har gjort att jag sitter här idag med fantastiska skrivarvänner och ett förlag som tror på mig och mitt skrivande.

Jag har många projekt på G och det kanske skulle kännas betungande men för mig är det ren och skär glädje. Till och med kärlek. För det är det som det här skrivandet handlar om. En euforisk känsla som fortplantar sig genom varje cell i kroppen. Det är en drog man inte kan vara utan och jag blir gärna hög på den. Om och om igen.

Mina droger det här året är:

Romance-projekt med författarkollega Anna Keiler. Råmanus håller på att jobbas fram till att vi åker på Romanverkstad i London i maj.

Tredje och avslutande delen i Erotic Crime trilogin med titeln Dödlig hämnd

5 erotiska noveller i e-boks format på mitt eget förlag, Ahlenius Publishing

5 erotiska noveller i ljud och pappersformat på Hoi Förlag. Samma noveller som ovan.

Sedan ett hemligt projekt än så länge med en författare som jag ser verkligen ser fram emot. Huvudingrediensen är erotik men vi kryddar det med ytterligare en genre-ingrediens som jag tror ni kommer att älska! Än så länge hemligt även vem författaren jag skriver ihop med och allt för att hålla er på halster 🙂 Nu jobbar vi fram ett synopsis för det här projektet är något vi bägge två ser fram emot och självklart vill ska bli så bra som vi bara kan göra det. Vilket kommer bli helt freaking awesome ❤

En novell tillsammans med en känd erotikförfattare som också ska bli intressant att få ihop då vi skriver väldigt olika inom samma genre.

Som sagt mycket skrivande och det ska även bli skrivande på den här bloggen som har legat alltför länge i dvala. Inga ursäkter utan nu kör vi.

Featured Image -- 3887

Love you ❤

 

 

 

 

 

Amanda Tartt gästar Susanne Ahlenius

Det är härligt att prata med kollegor som skriver i samma genre som en själv och idag har jag återigen fått möjligheten att prata lite med Amanda Tartt.

img_6598-v6-1960s-v2

Det är en kvinna som jag beundrar väldigt mycket för hon skriver i en takt som liknar en lavin i de franska alperna.

Erotik är roligt, underhållande och lustfyllt att skriva om men också svårt och där tycker jag Amanda har hittat och skapat sig en röst i havet av alla erotiska berättelser som finns till bjuds.

Hej Amanda, du besökte mig i mars 2015. Då var du debutant med din första novell Choklad. Vad har hänt sedan dess?

Ja jösses, vad tiden går. Först och främst vill jag tacka för att jag får komma tillbaka och hälsa på igen 😉

Det är sant, det har hänt en del. Fem noveller till har det blivit. Och en ny hemsida, som inte är så ny längre.

 Och så har du blivit utgiven på engelska – berätta mer om det!

Ja, det har varit jätteroligt. Vi översatte två noveller, Choklad och Champagne DP, till engelska och gav ut dem på Amazon. Förlaget (Hoi Publishing) har gjort ett fantastiskt jobb med att marknadsföra dem, så min engelska Facebook-sida har många fler följare än den svenska. Jag funderar just på när vi skall göra samma sak med nästa två.

Nu har du en annan stor sak på gång.

Ja, i dagarna släpptes alla mina svenska noveller som ljudböcker. Vi hittade en underbar inläsare, Hanna Lund, som älskade novellerna och läste in dem alla på en helg, fast hon egentligen bara skulle läsa in ett röstprov. Vi hade å andra sidan talats vid på telefon innan och visste att vi gillade varandra. När jag hörde ljudprovet var jag såld. Hon läser underbart bra och jag är så nyfiken på vad alla läsare och lyssnare skall tycka.

 

amanda_tartt_6_noveller_samlingsvolym_cd

 

 Vad har du lärt dig under de senaste snart två åren?

Otroligt mycket! Först och främst har jag blivit mer bekväm i mitt skrivande. Kanske var jag lite trevande i början och vågade inte riktigt ta ut svängarna. Det tycker jag att jag gör nu. Sedan har jag lärt mig en hel del om marknadsföring. Det gäller att synas! Jag försöker att göra det på sociala medier så mycket som möjligt. Och så har jag som sagt lärt mig att bygga en hemsida: amandatartt.com. Tack för dina tips där, Susanne.

 Har du andra planer också?

Ja, lite visioner måste man förstås ha 😉  Jag har börjat skissa på en roman, men jag skall ärligt säga att det tar mer tid än jag tänkt. Inte minst gäller det att få en balans mellan erotik och en riktigt spännande story. Jag har en kommit en bra bit och hoppas att den blir klar under 2017. Under tiden skall jag allt också skriva ett par noveller till.

Alla på ch-temat?

Ja, jag tycker att det var en kul grej. Men kan ju skriva noveller enligt ett särskild mönster och hitta en massa olika teman. När jag skrivit Choklad och sedan uppföljaren Champagne DP, insåg jag att det var huvudpersonen Sanna som var viktig i mina berättelser. Sedan funderar jag på ett ord på ”ch” som känns bra och som inspirerar mig till någonting hett och spännande. ChevalierChiantiChancery Lane och nu senast Chevy har sett världen i år. Och jag har ett par sådana till på listan …

 

chvn_omslag-2

 

Och så till sist frågan som alla ställer sig: hur mycket av dig själv finner vi hos Sanna?

Ha, ha, ja det är väl en bra fråga. Om du undrar om Sannas upplevelser är mina egna, så får läsarna nog undra ett tag till. Men självklart har Sanna mycket av min personlighet. Hon älskar att resa och det är inte en slump att novellerna utspelar sig på olika platser. Hennes nyfikenhet kan jag också känna igen mig i.

Vad roligt att du ville komma hit och ”prata av dig lite”, Amanda. Lycka till med alla dina projekt!

Tack själv, för att jag fick komma hit. Jag vet att det är lite tidigt, men samtidigt går tiden så snabbt; God Jul till dig, Susanne, till familjen och till både dina och mina läsare! Kanske finns det klappar av både dig och mig i tomtens säck 😉 Merry Christmas (hoppla, där har vi ett ch-ord till, att ta med oss till nästa år …).

Hello

from the other side.

Can you hear me?

I am in NaNoWriMo mood.

Idag började NaNoWriMo och äntligen har jag fått tummen ur och börjat skriva på den sista delen i min erotiska deckartrilogi. Den kommer bli så förbannat bra att jag redan nu längtar efter att du ska få läsa den.

Tempo, cliffhangers och vändningar utan dess like kommer fylla den här boken. Och när du tror att du vet vad som ska hända ställs allt på sin spets och du kommer ifrågasätta vad fan författaren håller på med men häng med till slutet så lovar jag dig en lustfylld och underhållande läsning ❤

Kram ❤

nanowrimo_2016_webbanner_participant