Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

 

Hej Amanda, välkommen tillbaka. Det är tredje gången du hälsar på hos mig men förra gången var för över två år sedan. Jag vet att det har hänt en hel del sedan dess.

Hej Susanne, tack så mycket. Ja, det händer saker nästan hela tiden, både på skrivfronten och i mitt ekologiska café. Caféet ligger förstås kvar i Marylebone i London men har fått en rejäl ansiktslyftning med varmare färger och ny espressomaskin. Både kaffe, te och all choklad är Fair Trade. Men du tänker kanske mer på mitt skrivande?

Jag vill gärna komma och hälsa på nästa gång jag är i London, men just nu erkänner jag att det är dina noveller jag är mest nyfiken på 😉

Hm, jag misstänkte det. På två år har det hänt mycket. Min första serie, den om Sanna, är klar med sina tio noveller. Det känns fantastiskt. Vad som började med ett par noveller blev en lång historia med ett riktigt slut. Alla tio är dessutom översatta till danska och släppta i Danmark också. Där finns ju dina böcker också, Susanne.

Ja, det är jättekul att få var stallkompis med dig, både i Sverige och i Danmark.

Så nyligen släppte jag en novelltrilogi som vi kallar Drömserien. Den handlar om Emma som driver en bröllopsbutik. Allt är frid och fröjd tills hon får en ny granne, en sexshop som inte alls passar in i Emmas syn på hur livet ska vara. Det gör inte heller dess ägare, en tatuerad bad boy vid namn Stone. Nej, saker och ting går verkligen inte som hon tänkt sig. Jag har velat berätta en historia med mycket erotik i, men som sagt, en riktig story à la feelgood. Jag hade faktiskt en ny genre i åtanke när jag skrev den, erotisk feelgood.

 

Spännande, tycker jag som ju skriver erotic crime.

Jag vet, jag tänkte faktiskt på det när förlaget och jag diskuterade nya genrer. Vi bestämde ändå att serien skulle publiceras som erotik och la in lite extra av den varan jämfört med vad jag ursprungligen skrivit. Sedan tror jag att mina läsare nu känner mig och min stil. Det finns många andra som skriver med större fokus på sex men jag hoppas att min läsekrets uppskattar det jag skriver.

 

Med tanke på de recensioner du får, känns det inte som att du behöver fundera så mycket på det, mer än att fortsätta på samma spår.

Jag hade en tanke på att ändra genre till nästa serie, till någonting helt nytt, men det visade sig vara svårare än jag tänkt. Min redaktör övertygade mig om att jag gör bäst att hålla mig till det som faktiskt fungerar och jag fick inse att hon hade rätt. Dessutom tycker jag att det är fantastiskt roligt att skriva just så.

 

Så nästa serie; berätta mer. Jag vill veta allt!

Ha, ha, då får du tåla dig lite till. Jag hade själv hoppats att första delen skulle komma ut i februari, men mitt experimenterande har gjort att den nu kommer 5 april i stället. Jag är otroligt nöjd med resultatet. Det blir en helt ny historia med en helt ny huvudperson som jag hoppas och tror att alla kommer att tycka om. Det handlar om en kvinna med skinn på näsan och en mycket annorlunda bakgrund.

Men när får vi veta mer, Amanda?

Jag lovar att komma tillbaka i början av april och avslöja några spännande detaljer – och med att visa det ursnygga omslaget som Mia Fallby på m-Dsign hjälpt mig med. Sedan kan man förstås följa mig på amandatartt.com, på Instagram, Facebookeller Twitter.

Då säger jag inte hej då, bara att vi ses snart!

Ja, det gör vi. Tack för att jag fick komma hit igen! Vi hörs i början av april 🙂