Det är härligt att prata med kollegor som skriver i samma genre som en själv och idag har jag återigen fått möjligheten att prata lite med Amanda Tartt.

img_6598-v6-1960s-v2

Det är en kvinna som jag beundrar väldigt mycket för hon skriver i en takt som liknar en lavin i de franska alperna.

Erotik är roligt, underhållande och lustfyllt att skriva om men också svårt och där tycker jag Amanda har hittat och skapat sig en röst i havet av alla erotiska berättelser som finns till bjuds.

Hej Amanda, du besökte mig i mars 2015. Då var du debutant med din första novell Choklad. Vad har hänt sedan dess?

Ja jösses, vad tiden går. Först och främst vill jag tacka för att jag får komma tillbaka och hälsa på igen 😉

Det är sant, det har hänt en del. Fem noveller till har det blivit. Och en ny hemsida, som inte är så ny längre.

 Och så har du blivit utgiven på engelska – berätta mer om det!

Ja, det har varit jätteroligt. Vi översatte två noveller, Choklad och Champagne DP, till engelska och gav ut dem på Amazon. Förlaget (Hoi Publishing) har gjort ett fantastiskt jobb med att marknadsföra dem, så min engelska Facebook-sida har många fler följare än den svenska. Jag funderar just på när vi skall göra samma sak med nästa två.

Nu har du en annan stor sak på gång.

Ja, i dagarna släpptes alla mina svenska noveller som ljudböcker. Vi hittade en underbar inläsare, Hanna Lund, som älskade novellerna och läste in dem alla på en helg, fast hon egentligen bara skulle läsa in ett röstprov. Vi hade å andra sidan talats vid på telefon innan och visste att vi gillade varandra. När jag hörde ljudprovet var jag såld. Hon läser underbart bra och jag är så nyfiken på vad alla läsare och lyssnare skall tycka.

 

amanda_tartt_6_noveller_samlingsvolym_cd

 

 Vad har du lärt dig under de senaste snart två åren?

Otroligt mycket! Först och främst har jag blivit mer bekväm i mitt skrivande. Kanske var jag lite trevande i början och vågade inte riktigt ta ut svängarna. Det tycker jag att jag gör nu. Sedan har jag lärt mig en hel del om marknadsföring. Det gäller att synas! Jag försöker att göra det på sociala medier så mycket som möjligt. Och så har jag som sagt lärt mig att bygga en hemsida: amandatartt.com. Tack för dina tips där, Susanne.

 Har du andra planer också?

Ja, lite visioner måste man förstås ha 😉  Jag har börjat skissa på en roman, men jag skall ärligt säga att det tar mer tid än jag tänkt. Inte minst gäller det att få en balans mellan erotik och en riktigt spännande story. Jag har en kommit en bra bit och hoppas att den blir klar under 2017. Under tiden skall jag allt också skriva ett par noveller till.

Alla på ch-temat?

Ja, jag tycker att det var en kul grej. Men kan ju skriva noveller enligt ett särskild mönster och hitta en massa olika teman. När jag skrivit Choklad och sedan uppföljaren Champagne DP, insåg jag att det var huvudpersonen Sanna som var viktig i mina berättelser. Sedan funderar jag på ett ord på ”ch” som känns bra och som inspirerar mig till någonting hett och spännande. ChevalierChiantiChancery Lane och nu senast Chevy har sett världen i år. Och jag har ett par sådana till på listan …

 

chvn_omslag-2

 

Och så till sist frågan som alla ställer sig: hur mycket av dig själv finner vi hos Sanna?

Ha, ha, ja det är väl en bra fråga. Om du undrar om Sannas upplevelser är mina egna, så får läsarna nog undra ett tag till. Men självklart har Sanna mycket av min personlighet. Hon älskar att resa och det är inte en slump att novellerna utspelar sig på olika platser. Hennes nyfikenhet kan jag också känna igen mig i.

Vad roligt att du ville komma hit och ”prata av dig lite”, Amanda. Lycka till med alla dina projekt!

Tack själv, för att jag fick komma hit. Jag vet att det är lite tidigt, men samtidigt går tiden så snabbt; God Jul till dig, Susanne, till familjen och till både dina och mina läsare! Kanske finns det klappar av både dig och mig i tomtens säck 😉 Merry Christmas (hoppla, där har vi ett ch-ord till, att ta med oss till nästa år …).