det är vad jag har jobbat med idag.

Jag känner mina karaktärer rätt bra nu men det kan aldrig bli för mycket. Just nu kollar jag upp vilket stjärntecken de är. Där finns det mycket intressanta egenskaper som man kan applicera på sina karaktärer vill jag lova.

Alice som jag har en väldigt klar bild i huvudet av hur hon är som människa stämmer perfekt in på Kräftan. Fram till idag visste jag inte vilket stjärntecken hon var men Kräftan är klockren för hennes personlighet.

Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnesstämning kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar. 

Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé. 

Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida. 

Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner. 

Tyler, hennes vapendragare på jobbet, han fick bli ett Lejon och med den bilden jag har av honom i huvudet fanns det inget annat val 🙂

Lejonet är verkligen solens tecken och de är lekfulla, stolta och älskar att stå i centrum. Lejonet är mycket kreativ, dramatiskt och gör allt i stor stil. Extravagans och lyx är lejonets melodi. Lejonet har höga ideal, en stark personlighet och har en naturlig fallenhet för att leda. Lejonets självförtroende är enormt och de tenderar att ibland bli rätt självupptagna på gränsen till storhetsvansinne. De är svaga för smicker och är ganska fåfänga. 

Lejonet är mycket skicklig på att leda och organisera, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna. De har lite svårt att lämna plats åt någon annan och erkänner ogärna när de har fel. Lejonet är oerhört generös med allt, kärlek, pengar, kunskap eller tid förutsatt att lejonet får vara mittpunkten. Lejonets favoritutryck är ”Det blir som jag bestämt”. 

Lejonet är sexig, rolig och passionerad med en oerhörd aptit på livet, de älskar glitter och glammor, äta ute, roa sig och shoppa förutsatt att lejonet har pengar att spendera annars blir de lätt frustrerade över allt de vill köpa men inte har råd med. Lejonets utvalda kan vänta sig gränslöst med kärlek och tillgivenhet. Lejonet är trogen och nästan överväldigande i sin tillgivenhet och de förväntar sig att partnern skall uppskatta och ge lejonet hela sitt hjärta.

Stewarts tecken måste även passa in med Alice tecken men även där vet jag hur han är som person och då var Skorpion ett mycket mycket bra val ❤

Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem. 

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet. 

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka. 

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner. Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem. 

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre. De kan bli något av en sökare efter högre mening. Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Texterna kring stjärntecknen ovan är lånade från Astroguiden.

Hur arbetar ni med era karaktärer?

Boken nedan kan jag verkligen varmt rekommendera för att bygga bra karaktärer, mycket bra och enkla tips. Nu är jag skyldig Ann Ljungberg en öl eller två för den där boken då det var en av böckerna hon ”sålde” på Londonkursen för att hon hade blivit digital men det är en annan historia.

20120418-215129.jpg