Ett mycket inspirerande inlägg och något som jag absolut ska pröva på med mina noveller 🙂 Om ni inte följer den bloggen så se till att göra det, mycket matnyttigt för oss skrivande människor. Kram!

Språkligt

Häromdagen fick jag en fråga om att skriva noveller i form av brev, kan man göra det? Det är klart att man kan! Detta är själva charmen, det vackra, med skrivandet. Man kan göra i princip vad man vill, bara man har ett specifikt syfte eller mål med det. Målet kan exempelvis vara att skildra en specifik händelse, att berätta något, att själv bearbeta något. Dessa mål snuddar givetvis vid varandra.

Brevformen som verktyg

Så till frågan: att skriva en novell i form av ett brev. Det här är ett väldigt påhittigt sätt att skriva en novell på. Dels så är det lite annorlunda, dels så är det väldigt utlämnande. Läsaren får ta del av ett brev, som kanske var ämnat till någon annan, skriven under en annan tid, i en annan värld. Man kan bygga upp en spännande novell med hjälp av brevformen som ett verktyg. Det ger novellen…

View original post 304 fler ord

Annonser