Etiketter

, , ,

blev vi kallade den första kursdagen av Simona Ahrnstedt då den här kursen är den första i sitt slag. Underbart att få vara först med något.

Kursen var på Medborgarskolan under lördag/söndag och jag har skrivit 13 A4 sidor med information kring denna otroligt breda genren, Romance.

Jag har fått lära mig allt från vad förkortningar betyder, HEA (happy ever after), ESE (emotionell satisfaction ending) till hur man ska tänka kring skapandet av två karaktärer som ska vara en kärlekshistoria som är ”larger than life”. Hur man lägger upp en bra början, vad som ska vara med i kärleksrelationen, dramaturgin, konflikterna osv. När det gäller Romance ska självklart kärleksrelationen vara den centrala delen och om du skulle plocka ur den ur berättelsen finns inte mycket intressant kvar. That´s amore!

Jag själv skriver på någon form av, som jag kallar den, erotic crime och den passar inte in i någon av romancekategorierna. Det verkar som om jag helt enkelt har skapat en crossover-genre lite mer som Criminal Minds möter Holiday. Om jag idag skulle plocka ut kärleksrelationen i mitt manus har jag fortfarande en jäkligt bra deckare och det fungerar inte i Romance. Det finns en underkategori som heter Romance suspence och det är väl i den jag kommer att skriva i då jag gillar deckare och romantik/erotik.

Simona ser gärna att fler skriver Romance då hon är ensam i Sverige om att skriva i den här genren och hon lovade att det kommer fler kurser så se till att hänga på om du vill skriva om HEA och ESE 🙂

romance_novel61