Det blir ingen uppföljare till hösten. Nu har jag sagt det både till mig själv, förlaget, på Facebook och nu här på min kära blogg.

In i det sista var det ett svårt beslut, eller egentligen inte, då jag inte hade den textmassan som krävdes för att skicka in det till förlaget den 15 maj.

Visst, jag började med 100.000 ord men det var inte 100.000 värdefulla ord så när jag skickade den första rundan till min coach insåg jag att det här kommer inte att fungera. Vad gör jag då? Jo, börjar nästan om på ny kula förutom att jag tar med mig en del ord, inte många, från första råmanuset och börjar skriva. Nu sitter jag med nästan 40.000 ord men det är 40.000 ord som är så mycket bättre.

Tack Caroline, min fantastiska coach, för att du inte lindar in allt i bomull ❤

Och det kan ju vem som helst fatta att 40.000 ord inte är någon roman, inte ens en kortroman skulle jag tro. Men jag har inte tappat modet utan nu känns det som om jag kan andas igen och uppföljaren kommer bli super det lovar jag.

Mitt mål, att skriva en roman om året, när jag jobbar heltid kommer inte fungera för mig så som mitt liv ser ut nu och det är bara att tugga i sig.

Jag vill verkligen att uppföljaren ska bli så bra som det bara går och då måste jag få ägna mig, i lugn och ro, till att mejsla fram en bra story. Jag har även tagit till mig kritiken om att mina läsare vill ha mer sex och det kommer de banne mig att få.

Pressen, var en press som jag själv hade skapat och ingen annan. Det kanske lätt blir så när man ser hur kreativa alla andra är. Bok efter bok produceras och det är lätt att ryckas med i den här galna bokbranschen. En värld jag älskar ska sägas men som jag också ställer mig tveksam till i vissa lägen.

Nu gör jag på mitt sätt, i min takt så ska ni se att den här tjejen kommer må så mycket bättre. Det är som Alice, min protagonist i Dödlig åtrå säger, lita till din magkänsla för den leder dig oftast rätt.

Nu kommer Dödligt dubbelspel, som uppföljaren heter, att komma ut till våren 2016 istället och för de som vill läsa något av mig under tiden man väntar på uppföljaren kan gå in och bevaka I Skuldens skugga – en novellantologi.

Vet inte exakt datum för släpp ännu men förhoppningsvis någon gång i september.

Det är en novellsamling som Nina Larsdotter, på Litet förlag är upphovskvinna till. Hon är ett energiknippe utan dess like för hon har samlat ihop en hel drös med författare och pengarna går oavkortat till Min Stora dag.

Det är en ära att få vara med i det här tillsammans med alla dessa fantastiska författare. Jag tror att det här kommer att bli en stor succé och om vi alla hjälps åt kommer Min Stora dag få in mycket pengar, vilket i sin tur gör att barn kan få sin dröm uppfylld ❤

Gå in och bevaka den på Adlibris.

i-skuldens-skugga---novellantologi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom att tänka på en grej när jag läste att Arne Dahl är en av författarna i den här antologin.

Jag var med som statist i en film som spelades in i Stockholm för många herrans år sedan, den hette Ont Blod och Arne Dahl är författaren till boken. Nu vet jag inte om jag kom med i filmen för jag har inte sett den men det kan vara en isbrytare när jag träffar honom på boksläppet eller vad tror ni?

Må så gott och ta hand om varandra ❤