I tisdags var vi iväg på en gruppaktivitet genom jobbet.

Pistolskytte.

Vi har en personalförening på jobbet där vi gör allt möjligt, teater, konsert, gocart, vin/champagne provning m.m.

Så nu var det dags för pistolskytte som var ett förslag jag hade gett på aktivitet.

Det var en intressant upplevelse vill jag lova, mycket respektingivande!

Mycket att hålla reda på när hylsorna flög ut från pistolerna för att inte tala om trycket i revolvrarna som vi också fick skjuta, där 357 Magnus och även Clintans revolver i Dirty Harry filmerna var något vi fick pröva på.

Kollegorna var också spända och det rådde en förväntansfull men ändå ett samlat lugn. Själv blev jag lite skakis när första skottet brann av. Det var inte vad jag förväntat mig, trodde att det skulle vara enklare och lättare att hantera. Min respekt för vapen var stor innan men jag, och en del kollegor med mig, insåg att det är inte ALLS som på film där det ser hur enkelt som helst ut.

I research syfte var det också bra, då jag fick skjuta med precis samma pistol som Alice har i Dödlig åtrå, en Colt. Svenska polisens vapen var också med, Sig Sauer och den gillade jag. Revolvrarna var mycket respektingivande, men på ett sätt lättare att skjuta, då det inte for hylsor till höger och vänster som det gjorde med pistolerna.

Det här är ingen aktivitet för vem som helst, två kollegor kunde inte genomföra det så det är en väldigt speciell känsla. Det är riktiga vapen med riktiga skott.

Våra instruktörer på The Target var väldigt pedagogiska och de tog en i taget vilket kändes tryggt.

Som sagt en väldigt speciell upplevelse.

IMG_2509

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2515

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1000240

 

 

 

 

Susanne pang 3

IMG_2519

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2521

 

 

 

 

 

 

 

Susanne pang 1