Jag har hört reklam om nätdejtning den senaste tiden och ni får ta inlägget med en glimt i ögat men vem vet, det kanske är så här det går till ute i den vida världen.

Även om det är en raljerande ton finns det en allvarlig reflektion i det här och ni kommer se min slutsats längre ner.

Det börjar med att man är singel men du vill inte vara ensam utan hitta din perfekta partner. Vi är ju trots allt flockdjur men vart hittar du din bättre hälft? Du är lat av dig och orkar inte riktigt hänga ute varje helg. Jobbigt för plånboken om inte annat.

Vad gör du då?

Jo, du sätter dig vid datorn och skapar ett konto på Match.com och sonderar terrängen. Efter några misslyckade dejter hittar du din partner och allt är  rosaskimrande. Ni älskar varandra, skaffar barn och livet lunkar på men du saknar den där pirriga känslan ni hade i början av förhållandet och du kanske inte är helt nöjd. Småbarnsåren har tagit ut sin rätt och du undrar vart kärleken tog vägen men du vill inte gärna gå igenom en separation utan biter ihop.

Vad gör du då?

Eftersom du är lat sätter du dig återigen framför datorn men nu är det en annan sajt som gäller

Victoria Milan, sajten där du får behålla kakan och äta den, eller? Sidan vänder sig till de som är gifta och sambos. ”Gör livet levande – ha en affär” är deras slogan och det är ju det du vill. Du vill leva igen och du hittar många uppfyller dina krav. Allt är härligt pirrigt igen men du har glömt nåt eller snarare nån. Personen du träffade på Match.com och som älskar dig men när din otrohet uppdagas är separationen ett faktum.

Vad gör du då?

Du är ledsen, barnen har det jobbigt och ditt ex har gått vidare. Du försöker få livspusslet att gå ihop men det är svårt som ensamstående förälder. Du vill träffa någon som förstår dig och kan stödja dig i livspusslet men på Match.com är det svårt att hitta någon när man redan har barn och på Victoria Milan passar din profil inte längre in av förklarliga skäl.

Vad gör du då?

Jo, du surfar in på Next Love, som marknadsförs med orden ”Starta ditt nästa kapitel”. Du registrerar dig och när du tittar igenom profilerna ser du att många har du redan träffat. För precis som du började de inne på Match.com för att sedan kanske gå vidare till Victoria Milan och nu träffas ni på Next Love. Dejtingsajterna har täckt in alla delar av ditt liv och cirkeln är sluten.

Vad är sensmoralen i det här inlägget då?

Personligen tycker jag det är sorgligt, riktigt sorgligt att det finns en sida där man uppmanar folk att vara otrogna. Har du problem, prata ut eller gör slut. Valen är enkla enligt mig men som så mycket annat i livet finns det många sidor av en story men otrohet kommer aldrig vara okej i min bok.

Själv har jag varit tillsammans med samma man sedan jag var 18 år och jag är den förste att säga att ingenting i livet är lätt. Man måste kämpa. I mångt och mycket är livet en berg-och dalbana, men du har valen i din hand så se till att göra det till en minnesvärd resa.

Sköt om er ❤