Visst drömmer vi som skriver om att bli kända författare? Gå på röda mattan, frottera oss med andra kändisar, tjäna multum med pengar, bli utgiven på det megastora förlaget, sitta i tv-sofforna och skriva på heltid.

Det är väl det vi drömmer om, eller?

Det vore trevligt om du som skriver ville lämna en kommentar. Vad vill du med ditt författarskap?

Själv har jag satt upp en femårs-plan, men för att min dröm om att leva på mitt författarskap ska slå in måste jag jobba hund under många år framöver och för mig innebär det att:

Skriva på en ny roman varje år samtidigt som jag ska publicera en roman varje år

Skriva på nya noveller samtidigt som jag ska publicera minst 3 -5 noveller per år

Marknadsföra och sälja dessa böcker och noveller samtidigt som jag har ett heltidsjobb och familj.

Ribban är satt högt och jag försöker varje dag se målbilden framför mig och då blir det lättare. Vi får se hur det går och i slutändan får jag hoppas att det kommer ge utdelning i form av så pass mycket pengar att jag kan leva enbart på mitt författarskap. Eller kommer det bara stanna vid en dröm? Jag vet inte, men så här mycket vet jag att när jag har gett mig fan på något brukar det gå vägen. På ett eller annat sätt.

Jag kommer kanske inte att gå på röda mattan, frottera mig med kändisar och bli utgiven på det megastora förlaget eller sitta i någon tv-soffa. Och vet ni, det är inte min dröm. Min dröm är att få skriva mycket, förhoppningsvis på något varmt ställe, men det går minst lika bra med en gullig stuga på den engelska landsbygden och ge mina läsare en underhållande läsning. Min drivkraft och ambition är att bli stor inom den erotiska genren och för att bli det är det hårt arbete som gäller.

Det var ju först vid 40 års ålder som jag visste vad jag ville bli när jag blev stor. Det största steget är taget och nu börjar det hårda arbete ge viss utdelning. Mitt ljudboksförlag, HörOpp skrev kontrakt i dagarna på bok nummer två och tre. Det känns helt galet bra att de vill satsa så mycket på mig att de redan nu skriver kontrakt på böcker som inte finns. Det känns skönt i magen kan jag lova, men också extremt pirrigt för jag är redan nervös över tvåan för den är inte på långa vägar färdig ännu utan det är mycket hårt arbete som ligger framför mig de kommande månaderna. För att inte prata om trean som inte finns alls, inte ens i ett råmanus. Men det tar jag under NaNoWriMo i år 😉

Under året kommer jag även att vara med i en novellantologi som Nina Larsdotter på Litet förlag publicerar senare i år, lagom till bokmässan tror jag. Det är ett oerhört hedrande uppdrag och som kräver ett eget inlägg.

Något som jag verkligen hade sett fram emot det här året var två saker, min Skriva Kriminellt kurs och kurs med Ann Ljungberg i London på min absoluta favoritpub, The Victoria, men Skriva kursen blev inte av pga för få anmälda och sedan insåg jag att jag inte har de finanserna som krävs för att åka till London. Jag får hoppas att Ann väljer att fortsätta ha sina kurser i London och att Skriva kriminellt blir av längre fram. Men ibland händer allt av en anledning och när en dörr stängs öppnas en annan.

Om man kan likna författarskapet vid något är det som en berg-och dalbana och då menar jag en bra och pirrig känsla merparten av tiden, men det är tufft där ute i bokbranschen och vi kämpar alla på ett eller annat sätt.

Jag önskar er alla stor lycka och framgång med ert författarskap ❤