Igår såg jag på Svt 1 en dokumentär, Night will fall. Dden borde alla se!

För några år sedan åkte jag och familjen till Normandie, men barnen var för små då och nu tänkte vi åka en runda till så att de får se med egna ögon. Det är oerhört viktigt att vi ALDRIG glömmer och att vi skickar kunskapen vidare till den yngre generationen. Kram Susanne

Mitt Bokliga Liv

_58597590_wp_okladka Auschwitz-Birkenau 1944 och nu

Den 27 januari är det 70 år sedan Auschwitz befriades och även om det är väldigt länge sedan så är det fortfarande igår för de överlevande som ännu är vid liv.

DN har publicerat tre texter där personer som var med har fått berätta med sina egna ord om det som hände då och hur de upplever nutiden:

original Hédi Fried, som har skrivit flera böcker om sina upplevelser.

For några år sedan, när jag läste till Silviasjuksköterska i Stockholm, så pratade jag med en kollega som arbetade just med de överlevande som drabbats av demenssjukdom. De gamlas upplevelser under kriget gjorde omvårdnaden till en utmaning och de mådde fortfarande mycket dåligt.

Men det jag minns tydligast av vårt samtal, som utspelade sig på tunnelbanan, var att hon inte vågade säga vissa ord högt. Hon lutade sig fram, tittade sig omkring…

View original post 159 fler ord

Annonser