veckorna bara rinner iväg och snart en vecka kvar till julafton!

Här hemma har det inte hänt mycket förutom att vi har panikpyntat. Jag hade redan röda stora ljus framme och nu behövde jag bara komplettera med småljus, några röda dukar. Sedan fick sonen en ljusstake, men fortfarande har jag inte fått upp julstjärnorna i fönstren. Kanske på julafton.

I helgen var det dags för signeringar och på lördagen var jag i Haninge, port 73. En svårflörtad publik minst sagt men ägaren av butiken Nisse, var helt underbar och som vanligt var det härligt att få träffa min kollega, Christina och signera ihop med henne.

Söndagen ägnade jag åt att stå i Värmdö bokhandel och där gick det lite bättre med försäljningen. Campade ihop med Gabriella och under de här två dagarna har jag märkt att det är lite svårt att stå två stycken för det verkar som kunderna hamnar i ett dilemma när de ska välja bok. Det är inte alla som kan eller vill köpa två böcker för 190 kr styck. Men som sagt alltid trevligt att få träffa sina författarkollegor och blivande läsare.

När jag stod på Värmdö blev jag inbjuden av en kund att hålla ett kort föredrag hos deras Rotaryklubb nu på fredag. Snacka om att jag går utanför min komfortzon. Att stå inför publik och prata är något som förr om åren medfört allvarligt illamående och en svimfärdig Susanne. Nu utmanar jag mig till det yttersta. Å andra sidan måste jag börja någonstans, att vara författare kommer innebära sådan här saker framöver. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv för att jag inte bangar när obehagliga saker dyker upp utan tackar ja och kör på. Lovar att ni kommer att få en rapport på fredag kväll.

En mycket roliga sak som hände idag var att jag och min bok omnämndes i Expressen. Det var dags för Bengt Eriksson, kultursidans egen Professor Krimi att leda oss genom blod, svett och tårar med guiden ”Det bästa ur det svenska deckaråret”. Känns oerhört hedrande att få vara med i den här guiden där Hoi står som Årets deckarförlag (2) och vi är tre författare (Daniel Akenines och Elisabeth Akteus Rex) som lyfts fram av Bengt. Jag tackar och bockar allra ödmjukaste ❤

I helgen står jag på Hornstulls Julmarknad mellan 12-18. Jag står utomhus så om ni vill komma förbi och säga hej och snacka en stund skulle jag bli väldigt glad. Vet bara inte hur jag ska planera toabesöken då jag står själv, men jag får hoppas på trevliga tältgrannar som kan passa mina grejer 🙂

Önskar er alla en bra vecka ❤