Det är tyst från Scotland Yard, mailet jag skickade för en vecka sedan.

Det är tyst från Bolagsverket men där är handläggningstiden två veckor så det beskedet kommer väl inom kort.

Det är tyst från HOI, och i måndags hade det gått fyra veckor  jag har räknat lite fel på antal veckor och svaret skulle komma inom fyra veckor vilket gör att jag måste vänta tills den 18, nästa vecka för då har det gått fyra veckor. Men i alla fall känns allt bara som en enda lång väntan.

När det gäller mitt skrivande och att det har hänt en hel del runt omkring så har jag faktiskt inte orkat sätta mig med någon text överhuvudtaget men på nåt sätt har det varit skönt. Men hela tiden finns mina karaktärer där i bakhuvudet och så fort jag kommer på något skriver jag ner det i min mobil.

Som förra veckan fick jag en ”snilleblixt” kring hur jag ska kunna få ihop så många olika böcker kring Alice & Co. Och det här kan vara ett tips också för er andra som får idétorka. Det är inget nytt skrivgrepp men det fick mig att gå igång en hel del kring olika infallsvinklar till nya böcker.

I bok ett börjar jag ju berättelsen vid en viss tidpunkt i Alice och Tylers liv och så fortsätter berättelsen framåt. Men Alice och Tyler har ju varit med om massor av saker innan den här berättelsen som jag har valt att skriva nu. Jag har ju även skrivit en hel del på nr 2 men nu pratar jag om berättelser inom berättelsen. Några exempel;

Alice har jobbat inom svenska polisen i många år så där kan jag göra en hel del berättelser om hennes liv innan hon träffar Tyler med olika brott som huvudspår. Även händelsen, som jag nämner en del i bok ett, där hon och hennes syster blir kidnappade och där hennes pappa, också polis kan vara en stor del i en ny berättelse.

Även Tyler som jobbar inom Scotland Yard kan jag skriva om för även där har det hänt en hel del personliga och jobbiga saker som jag hintar om i bok ett som kan bli väldigt bra.

Det finns till och med stoff för en del intressanta sidokaraktärer att ta lite plats, bland annat Alice mentor, kriminalprofessorn Magnus Persson liv och leverne där en hel del vatten eller snarare blod har flutit under broarna. Både i Stockholm och London.

Det finns helt enkelt väldigt mycket stoff till bra och spännande berättelser inom Alice & Co värld. Nu blir det ju berättelser om vad de gjorde innan min trilogi men å andra sidan är det ett grepp som har gjorts förut. Och jag tror det kan vara lite roligt för blivande läsare att få ta del av deras liv som en helhet. Dock inte i kronologisk ordning för jag måste få skriva de här böckerna först.

Jag tycker i alla fall att det är ett bra sätt att låta sina karaktärer leva vidare och verkligen få lära känna dem ordentligt. Vad var det som formade dem till vad dem är idag och hur levde dem innan.

Är detta något ni gör redan idag?