är kanske inte det första man tänker på när man sitter där på sin kammare och skriver. Men jag tror att det är något vi måste jobba på mer idag än vad man gjorde förr. För med handen på hjärtat är väl ändå myten om den försupna ensamma författaren som producerar bok efter bok och låter förlaget göra all marknadsföring, just bara en myt. För att synas och höras måste vi börja se över saker vi kanske aldrig tänkt på tidigare.

Idag såg jag ett blogginlägg från författaren, Anne Liljeroth som undrar över just detta där hon får svar på sina frågor av Anna-Karin Lingham.

Nu arbetar Anne med dessa frågorna men det är inte alltid så lätt när det kommer till en själv. För vare sig vi tycker om det eller inte så blir vi mer eller mindre offentliga personer när vi ger ut våra böcker. Vi finns till allas beskådning.

Det finns ju vissa schabloner kring hur författare är och till viss del kanske det gäller fortfarande där några bara vill sitta och skriva utan att behöva träffa någon eller marknadsföra sina alster. För författare är väl skygga varelser? Så kanske det var förr men om man vill bli läst och sedd måste vi lägga manken till då marknaden svämmas över med böcker.

Så hur vill vi uppfattas av andra människor? Och måste vi vara någon annan nu eller ska vi bara var oss själva? Det är här det personliga varumärket kommer in. Men hur gör man för att bygga sitt varumärke? Och är det verkligen så viktigt undrar en del. Och ja, det är viktigt anser jag men det behöver inte vara så stort och omfattande. Jag har hittat en hemsida som visar på nio snabba tips på hur vi kan börja.

Sedan något som jag tycker är väldigt viktigt som Anna-Karin säger, var genuin med goda intentioner.

Jag måste tänka lite på vad mina kärnvärden är och det är inte helt lätt men jag har en del tankar kring dem. Något som är viktigt för mig är just det Anna-Karin säger om att vara genuin med goda intentioner för när det kommer till mitt skrivande och bloggande vill jag uppfattas som just det. Försöker dela med mig av det jag vet för att vi alla ska lära oss något. Om du har en passion, som de flesta av oss som skriver antagligen har är det också en väldigt bra drivkraft och det gäller att utmana sig själv. För det är verkligen inte lätt där ute i bokbranschen bland dem stora drakarna så den absolut viktigaste biten är att skriva kick-ass berättelser, förpacka dem i det bästa omslaget du kan frambringa och med en baksidetext som drar in läsaren in världen som du har skapat med en bladvändare utan dess like 🙂 Lätt va?

Jag lämnar er för ikväll med ett citat från grundaren av Amazon, Jeff Bezoz, som sägs vara på väg in i Sverige med stormsteg.

”A brand is what they say about you when you are not in the room”