Etiketter

har det blivit de här dagarna när jag har varit långledig.

En sak som jag jobbat extra mycket med är att utveckla och lära känna min seriemördare i manuset bättre och det var även något Ann Ljungberg ville jag skulle utveckla. Där har jag fått gräva på internet en del men även plockat fram saker ur minnet som jag har sett och hört på tv. Jag har också funderat på något som min bloggvän Carola sa om att dem kanske inte är allt igenom onda. Finns det några försonande drag hos en seriemördare och är alla seriemördare en produkt av arv och/eller miljö? Vad är det som gör en människa så ond?

Då kom jag på ett kapitel med hans bakgrund och hur han blev den han blev. Det var riktigt vidrigt men inte en droppe blod och när jag tänker efter så finns det inte mycket blod i boken utan gillar mer den där psykologiska biten.

Som vanligt måste jag lyssna på musik och för några dagar sedan hörde jag den här låten. Den passade in perfekt.

Om någon skulle söka igenom min dator, FBI till exempel, då skulle de tro att jag planerade ett antal mord med alla sökningar som jag har gjort på Google. Så mina författarvänner där ute i bloggvärlden ni kan väl komma till min undsättning ifall jag skulle bli inlåst, ok?