blev det då vädret inte var det bästa och trädgården inte behövde tas om hand.

Merparten av lördagen ägnades till att göra läxan i distanskursen jag går och jag måste säga att jag är nöjd med det som skapades så det ska bli spännande att se vad jag får för feedback. Det är riktigt roligt att skriva noveller och verkligen något jag kommer utveckla framöver på en hemsida nära dig 😉

Sedan på söndagen var det dags att fortsätta jobba med manuset och lektörsutlåtandet. Där har jag verkligen snöat in på en grej som jag försökte skriva mig ur på ett snyggt sätt men det bara växte. Känner ni igen er? När jag har gått igenom alla delarna i utlåtandet ska jag skicka in det till Ann Ljungberg igen för en omläsning men det är några veckor kvar till det.

Att kunna sitta och skriva så där många timmar är balsam för min själ så när jag kom till jobbet i morse var jag fortfarande kvar i skrivzonen men fick tas ner på jorden snabbt.

I helgen såg jag på TV 4 när Viveca Sten intervjuades om sitt författarskap, nu är ju hon väldigt känd men för 1 1/2 år sedan sa hon upp sig för att kunna skriva på heltid. Hon har också skrivit på ett kontrakt för att skriva 6 böcker i Sandhamnserien under en period av 4-5 år. Då gäller det verkligen att leverera.

Det fick mig att fundera lite, tänk om Viveca ledsnar på att skriva om mordgåtor i Sandhamn och kanske vill skriva om något helt annat. Hur fungerar det? Eller har de skrivit in det i kontraktet?

Tänk att sitta och skriva något som du inte brinner för? Skulle jag kunna göra det? Skulle ni göra det? När jag skriver gör jag det med en kärlek/passion som driver mig framåt och det tror jag de flesta gör men kanske för de som livnär sig på sitt författarskap är det bara ett jobb som ska göras och deadlines ska hållas.

Det är alltid intressant att höra hur andra författare lägger upp sitt skrivande och Viveca verkade vara mer kontrollerande i början av sin karriär och fyra böcker senare är det lite mer avslappnat när berättelsen växer och far nästan iväg av sig själv. Så jobbar jag nästan hela tiden 🙂

Om ni klickar på länken kommer ni till intervjun som är lite drygt 11 minuter.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/viveca-steen-om-morden-i-sandhamn-2359708