De har öppnat en ICA Maxi på Värmdö och jag kunde inte gå förbi bokhörnan utan att inte köpa något 🙂

Den första är en fantasybok och det är väl förutom Twilight-böckerna bland den första fantasyboken jag läser. Jag tror att den är superbra, jag hoppas i alla fall det för baksidetexten fastnade jag för direkt!

Hon var bara åtta år gammal när hon dödade en man första gången. Tio år senare tvingas Katsa fortfarande hota och döda människor åt kungen. För hon är en av de sju kungadömenas särlingar – född med en särskild gåva som kungen har rätt att utnyttja.

Katsa är slagskämpen som ingen kan besegra. Allt förändras när hon möter Prins Po – han är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt igenom henne….Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sin början och Katsa får uppleva sådan hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne….

Tankeläsaren är en otroligt stark och känsloladdad fantasy där relationerna står i centrum. Spänning, action, kärlek och karaktärer man inte vill släppa. Tankeläsaren är den första boken i serien De Utvalda.

Vi får se vad jag tycker men det låter som en bok som skulle passa mig 🙂 Jag gillade omslaget, titeln och baksidetexten men vet inte vem författaren är.

De Utvalda - Tankeläsaren

 

Sedan har vi Elizabeth George med en pocket på 700 sidor, bara det 🙂

En ung kvinnas kropp hittas knivhuggen på en av Londons ödsligaste kyrkogårdar. Mordet får kommissarie Thomas Lynley att ta sitt förnuft till fånga och återgå i tjänst efter en lång och känslosam bortavaro i samband med mordet på hustrun Helen.

Lynleys återkomst till Scotland Yard är minst sagt efterlängtad. Missnöjet med den nya chefen på mordroteln, Isabelle Ardery växer och utredningsarbetet har kört fast. Hennes hårdföra ledarstil går alla på nerverna utom Lynley, som ser sårbarheten under den tuffa ytan och känner en motvillig attraktion till henne.

Denna dödens kropp

 

Den här köpte jag i lite utbildningssyfte för att se om jag kan ”låna” lite saker då jag också skriver om en mördare i London 🙂

Det man undrar är varför det blev så mycket som 700 sidor? och har den för mycket miljöbeskrivningar eller annat lull lull som inte tillför något till storyn kommer jag bli galen! Sedan tänker jag lite på titeln då jag själv håller på att brottas med just titeln på min triologi/serie som är jättesvårt. Men jag kan säga att det var inte titeln jag föll för här. Mitt första intryck till varför jag köpte den var först författaren sedan baksidetexten och att den utspelar sig i London för utbildningssyfte 🙂

Må så gott!