Etiketter

, ,

det finns många olika e-boksidor att lägga ut sin e-bok på, t.ex Amazon.com, Barnes & Noble, Apple Ibooks, Kobo m.fl.

Man kan även lägga ut dem på distributionsplattformar som sedan lägger ut dem på respektive ebok-site. De heter Smashword.com, Bookbaby.com Lulu.com m.fl.

Jag vet inte riktigt vad som är bäst, att gå via uppsamlingssidorna eller kontakta och skriva avtal direkt med  leverantörerna. Men det är upp till var och en att bestämma. Jag vet själv inte riktigt vad jag ska göra men det får tiden utvisa men en av fördelarna är om man går via samlingssidan som Smashword.com t.ex är att man har allt på ett ställe när det gäller statisk, uppföljning och priser. Man får en helhet över sin försäljning.

Den leverantör som de flesta vill finnas på är Amazon.com och det har/är varit den enskilt bästa sidan att sälja sina e-böcker på, men det verkar som om det håller på att skifta lite då det finns aktörer såsom Apple Ibooks. De finns i fler länder än Amazon och har som vi vet, ett stort och starkt varumärke:)

Jag hittade ett blogginläggSmashwords blog där grundaren Mark Coker skriver att just Apple IBooks är en spelare att räkna med. Det är intressant läsning och för oss som sysslar med egenutgivning ska se till att finnas på alla plattformar och inte utesluta någon.

Lycka till!