Jag måste erkänna en sak: jag har svårt att skriva miljöbeskrivningar och läsa om en massa miljöbeskrivningar i böcker. Förstå mig rätt, lite miljö behövs för att kunna placera läsaren rätt men i vissa böcker finns det enorma miljöbeskrivningar och jag hoppar tyvärr över dem när jag läser. Jag vill åt storyn!

Jag har fått ihop 65.432 ord i mitt manus och inte ett enda träd finns med!

Träd

Träd (Photo credit: kenny_lex)

Det är inte mycket skrivet om miljön, dvs den miljön som beskriver det yttre, väder, dag, kväll, morgon, klädsel, omgivningarna, m.m. Men i vissa scener har jag fått till det, tycker jag själv, och det tror jag räcker. Jag vet att det finns läsare som vill ha mycket miljöbeskrivningar och andra inte. Men hur ska man kunna tillfredsställa alla?

Jag har just svårt för den biten i skrivprocessen men jag får väl försöka hitta på något kreativt. Jag kanske är för otålig, det är kanske där skon klämmer. När det gäller film så älskar jag miljöbeskrivningarna, vad vore inte ”Sagan om ringen” utan sina vackra omgivningar och storslagna landskap. Men om jag skulle läsa den som bok skulle jag få krupp, varför? vad är det som gör skillnaden?

Hur fungerar er skrivprocess? Skriver ni mycket miljöbeskrivningar?

För er som inte skriver vad gillar ni mest när ni läser en bok?

Rya skog - wood anemone season

Rya skog – wood anemone season (Photo credit: Eva the Weaver)