Etiketter

,

Det är något som har gnagt inom mig en längre tid. Har inte riktig kunna sätta fingret på vad det är men nu i kväll kunde jag sätta ord på det. I vilken genre passar mitt manus in i? Jag har hela tiden skrivit den som en deckare eller en deckare med erotisk inslag 🙂 men ju mer jag skriver desto mer inser jag att det inte är en deckare. Det är för mycket relationer/romantik/kärlek/sex för att kunna vara en deckare. Visst den innehåller en del mord men för den skull behöver det inte vara en deckare. Det handlar om vilken del som är den dominerande delen av boken och om jag tittar på den nu, då är den en romantisk spänningsroman. Hur låter det?

Det är en fin linje att hålla sig till. Inom den här subgenren och det gäller kanske all romantik ska själva storyn kring  huvudkaraktärerna vara det centrala och inte morden :). Som jag skriver nu och har gjort ett tag så kommer boken hamna under genren Romantisk spänningsroman (Romance Suspense). Det känns skönt, för det här har varit något som jag haft gnaggande i bakhuvudet. Det var ju känslan/tanken jag hade när jag satt på puben The Victoria i England november 2010. Det är det som ska genomsyra boken. Spänningen, kärleken, erotiken och självklart kastar jag in några mord också 🙂

Det som jag har läst om romantisk spänningsroman så är det en bra genre att ha i en serie och det behöver inte sluta med ett ”happy ending”. Även det passar in i mitt serietänkande kring Alice och Tyler och när jag nu har tänkt på det ett tag känns det mycket bättre 🙂  Hur tänker ni när ni ska bestämma vilken genre er bok hamnar i? Det finns så otroligt många att välja på och måste man veta innan man skriver? Eller är det förlaget som bestämmer det? Jag ska ge ut mina böcker själv och då är det kanske bra att veta hur man ska kategorisera den men även för att kunna sälja in den till olika bokhandlare.

Men nu börjar ögonen gå i kors. I morgon ska jag skicka mitt pass till Amerikanska ambassaden för att få en certifierad kopia av det. Allt för att kunna skaffa mig ett ITIN nummer 🙂 Del två i den processen kommer det att skrivas mer om under veckan.

Må så gott!

English: Romance icon

English: Romance icon (Photo credit: Wikipedia)