Under min semester (tre veckor) har jag inte skrivit på mitt manus så mycket som jag skulle behöva göra så därför kommer det bli ändring på torpet 🙂 framöver. Jag läste något på en blogg om skrivande och tjejen hade inte ordmål utan sidmål två sidor om dagen) och jag vet inte vilket som är bäst. Måste man ha mål?

Jag vet att ha mål är bra och det hjälper en framåt men det kan även hämma ens kreativa sida. I alla fall för mig. Men jag vet att jag måste se till att få ner text i mitt manus. Eller är detta bara en massa ursäkter jag har för att inte sätta mig ner och bara se till att skriva, hur svårt kan det va? Vad är jag rädd för? Att inte kunna skriva en bra bok?

Självförtroendet går upp och ner det medger jag men det tar inte över men självklart tvivlar jag ibland. Om jag aldrig blir färdig så kan ingen döma mig eller mitt manus för att vara dåligt. Men om jag inte slutför boken så kommer jag göra många människor besvikna bland annat mig själv.

Det är även en morot för mig att berätta för alla jag möter/träffar att jag skriver för då måste jag se till att bli färdig.

Jag är så otålig, jag vill bara den ska vara färdig och där kommer torpet in 🙂 så från och med imorgon tänker jag ställa klockan på min mobil. Varje dag mellan kl 21:00-23:00 ska den här blivande indieförfattaren skriva och det spelar ingen roll om hon skriver 500 ord eller 2 sidor utan det enda som betyder något är att hon sitter med mitt manus.

Till slut kommer antalet ord/sidor/tecken ackumuleras och det kommer kunna skickas för lektörsläsning. Jag kommer slutföra mitt manus men det får ta tid och det kommer ta tid. Det här har varit en blivande författares nattliga bekännelser . Må så gott 🙂

20120731-020558.jpg