Etiketter

,

US embassy, Stockholm

US embassy, Stockholm (Photo credit: Johnny Söderberg)

UPPDATERAD INFO 2014-10-16

Igår skickade jag in mitt pass till Amerikanska ambassaden i Stockholm för att kunna få en cerifierad kopia av mitt pass. Som jag skrivit tidigare HÄR så är det en liten resa att göra för att kunna publicera sin bok på t.ex Amazon.com. Nu är jag långt i från färdig med min bok men jag gillar verkligen att ha lite småprojekt vid sidan om att skriva. Det är väl den lilla entreprenören i mig 🙂

Det Amerikanska Ambassaden ville ha var följande:

En postväxel utställd till US Embassy på 350 kronor eller 50 dollar för att de utfärdar en stämplad kopia av mitt pass. Dettta är lätt att ordna hos din bank. Tog mig några minuter 🙂

Ett svarskuvert med min adress som är förfrankerat med frimärken motsvarande 65 kronor så att de kan skicka tillbaka mitt pass samt den certifierade kopian av passet.

Sedan ville de att man skrev en liten rad om vad ärendet gällde. Så här skrev jag:

Requesting a certified copy for an ITIN number

 Hi

Hereby I apply to get a certified copy of my passport so that I can apply for an ITIN number. I am a writer and need this to get my books on to Amazon.com and other sites in the US.

 Best regards

Susanne Ahlenius

Kanske inte den bästa engelskan men jag tror att de förstår 🙂

Sedan stoppade jag ner allt i ett stort kuvert med adressen nedan:

American Embassy
American Citizen Services
Dag Hammarskjölds väg 31
115 89 Stockholm

Det känns lite läskigt att skicka sitt pass i ett kuvert så där bara vind för våg men det verkar vara något som man måste göra. Alternativet för de som bor i Stockholm är att boka en tid hos ambassaden för ett personligt möte. Det kan du göra HÄR!

I vilket fall som helst så får vi se hur lång tid det tar och hur det ser ut när pappret kommer tillbaka.

Nästa del är att kontakta June Edvenson i Norge som ska jag hjälpa mig med hela ansökningsprocessen till IRS i USA.

Del tre kommer när jag har pratat med June vilket jag hoppas blir så snart jag får tillbaka mitt pass 🙂

Må så gott!