är något många svenska deckarförfattare är på i skrivandets stund. Själv ligger jag hemma, förkyld med en djävulsk skrivkramp.

Det är härligt att Sverige har fått sin första Deckarfestival, anordnad av Carina Nunstedt (Books & Dreams) mfl. Den ska vara årligen återkommande enligt uppgift och vi får hoppas att det blir en stor succé.

Om man inte har ett traditionellt förlag i ryggen, som betalar för sina författare, är deltagandet i festivalen en dyr historia, och några sådana pengar finns det inte i den här författarens kassa, men jag kanske kan vara med nästa år om jag börjar spara nu, eller så får jag skaffa en sponsor.

Ska bli intressant att se vad kollegorna, Lars Rambe, Gabriella Ullberg Westin och Varg Gyllander tyckte om den. Hur som helst, det jag sett hittills är att de har det väldigt trevligt och med ett fantastisk väder kan det inte annat än bli en hit.