För några dagar sen fick jag tillbaka min novell från redaktören, ni vet novellen som ska vara med i antologin, I Skuldens skugga.

Som vanligt fasar jag för redigeringen innan jag kommer igång för jag vet att massvis med kommentarer komma skall. Det är de där kommentarerna som gör att självförtroendet åker ner i källaren för att inte tala om gänget jag delar sidorna med. Det gör mig nervös, men de fina orden från redaktören, Victor Estby fick mina tvivel att försvinna.

Jag är redaktör för antologin ”I skuldens skugga” och har läst din starka, sensuella novell. Tycker om att den är så rak och pang på överhuvudtaget och till synes enkel, men det är svårt, det kräver sin författare att skriva så. Väldigt fint flyt och framåtrörelse och läsaren har svårt att inte bli berörd av känslostormarna. Och du är skicklig på att få fram karaktärer som framträder som människor och deras relationer.

Förstår ni vad glad jag blev 🙂

Nu fortsätter redigeringen några vändor till och till slut kommer novellen bli sitt bästa jag. Egentligen kan man sitta och pilla hur länge med texten och då pratar vi bara om fyra A4 sidor här.

Hoppas ni ska gilla den lika mycket som jag gör och den är planerad till att komma ut i september.

Om ni inte bevakar I skuldens skugga, gå in och gör det. Kommer bli grym läsning från alla underbara författare som är med i detta projekt ordnat av Litet förlag.

Passar på att önska er en skön helg!

i-skuldens-skugga---novellantologi-2

Bild lånad från Adlibris