jag jobbar denna och nästa vecka, sedan är jag ledig i tre veckor.

Då vi bor på ett underbart ställe i Stockholms skärgård är det sällan vi åker utomlands på sommaren. Vi vill helst åka på vintern om möjlighet finns, men nu får vi se hur det blir med det.

I sommar gör vi som andra år, vi tar det lugnt, träffar släkt och umgås (i lagom doser). När det blir för intensivt brukar jag gå undan och det blir oftast till min lilla skrivarstuga. Nu har jag också manus två att jobba med som för tillfället går trögt, eller det kanske är fel ord att säga. Jag skriver en scen som jag vill ha fram en speciell känsla och ton i och det tar tid ska ni veta. Det är också vid den andra plot pointen som jag är vid nu. The Lock in, the most important plot point in the storyn.

Här skriver jag om hur jag har lagt upp de fem viktigaste punkterna.

Det är den här punkten som sätter tonen och kanske på ett subtilt sätt, visar åt vart det kommer bära hän. I det här kapitlet finns ett samtal mellan två personer och just nu väger jag varje ord på guldvåg. Dialog är en konst att skriva men jag har blivit bättre på det, tycker jag själv.

Nåt jag har problem med är gestaltning, vilket också det en är en konst att skriva. Vet inte om det finns renodlade gestaltningskurser men skulle gärna gå en, kursmissbrukare som man är 🙂

Allt med skrivandet är en konst där vi alla nog har olika problemområden som vi kämpar med.

Som sagt, full fart mot semester men inte från skrivandet, vilket är härligt. Äntligen har sommaren kommit och jag sitter ute nu om kvällarna med två lyktor, infravärme och härlig musik. Allt en författare kan önska sig.

Hur ser er sommar ut?

Det brukar oftast bli väldigt tyst på bloggarna några veckor eller tills man är så trött på släkten och umgänge IRL att man vill tillbaka till sina bloggvänner ❤

Önskar er en härlig kväll och en underbar helg.

Ta hand om varandra ❤

kramar-till-er11