När jag visste att jag skulle bli utgiven förstod jag att det skulle bli upp & nergångar. Som med livet i allmänhet.

Tidigt skrev jag också att jag skulle njuta av varje del på resan, och det gör jag för det händer så otroligt mycket glädjande kring min bok. Oavsett om det är små eller större saker gläds jag åt dem lika mycket. Vissa saker kan jag inte prata om för att avtal ej är påskrivna ännu, men likväl vill min glädje ut.

Glädjen vill jag dela med andra oavsett vad anledningen är, och jag har förstått att det kan irritera en del människor för att man inte säger B. Livet på nätet kan vara rätt tufft och jag försöker var den Susanne som mina nära och kära känner. Jag vill vara genuin och jag hoppas att det syns både med det jag säger och det jag gör. Försöker också alltid vara hjälpsam när jag ser en vän, kollega eller till och med någon jag aldrig träffat behöver hjälp eller råd. Sån är jag.

Att få befinna sig i den här författarvärlden är lärorikt och givande, jag får träffa människor som är helt underbara. Men du tampas också med den där biten där du blivit en sorts offentlig person. Du har skrivit och gett ut en bok som finns till allas beskådning och med det kommer andra saker självklart.

Som många andra lever jag också med inre demoner av olika anledningar och för mig har det varit väldigt utlämnande att skriva den här boken. Visst, jag hade kunnat skriva en renodlad deckare, men det ville jag inte. Det var Dödlig åtrå som skulle publiceras och inget annat. Jag valde också att inte skriva under pseudonym för jag vill skapa mig ett långvarigt och förhoppningsvis ett framgångsrikt författarskap. Behöver inte nödvändigtvis gå på någon röd matta eller sitta och gråta ut i tv när jag ska släppa min nästa bok.

Jag vill skaffa mig en stor läsarkrets som gillar, till och med älskar min böcker. Det är min största behållning, när läsare hör av sig och säger att de längtar efter nästa bok, att de har sträckläst och verkligen älskat det jag skrivit. Det är det som driver mig framåt, att kunna glädja andra människor. Det är mitt bränsle och det som jag nu sitter med när jag skriver på tvåan. Och när det blir jobbigt, som det periodvis blir när man finns till allmän beskådan, är det den responsen jag tänker på, och det gör mig varm inombords. Jag, Susanne Ahlenius, har berört någon med min text. Det är en magisk känsla och något jag önskar att alla fick uppleva.

Det är tufft att nå ut med en bok, men som min fina författarkollega Anne-Lie Högberg sa, tänk ringar på vattnet, den kommer promota sig själv också. 

Och det är lite det som händer nu, den hittar sina vägar till läsare som gör att jag till exempel hamnat på Topp 10 på Readly – det nya sättet att läsa tidningar och böcker.

Skönlitteratur Lästopp 10, flest lästa sidor i Readly september 2014

1. (8) Gone Girl – Gillian Flynn, Modernista
2. (ny) Ondskans spår – Mats Ahlstedt, Hoi Förlag
3. (6) Besökaren – Dag Öhrlund, Bokfabriken
4. (2) Jag heter inte Miriam – Majgull Axelsson, Brombergs
5. (ny) Dödlig åtrå – Susanne Ahlenius, Hoi Förlag
6. (5) 5:e Moseboken – Christina Larsson, Bokfabriken
7. (4) Attentatet – David Baldacci, Bokfabriken
8. (ny) Bara vanligt vatten – Kajsa Ingemarsson, Norstedts
9. (7) Divergent – Veronica Roth, Modernista
10. (1) Insurgent – Veronica Roth, Modernista

Jag vet att inlägget kan låta lite deppigt, men jag är inte deppig, inte alls utan väldigt tacksam för allt som händer. Ödmjuk och tacksam.

Det jag vill försöka förmedla är att det är en känslomässig berg-och dalbana helt enkelt. Det är mycket som ska jongleras, jobba heltid, nära och kära, ett stort hus med tomt, skriva bok, marknadsföring, vara på sociala medier, träna och må bra. Jag har prioriterat bort vissa saker och tyvärr har det blivit träningen, men den måste jag se till att få igång för jag måste hålla både fysiskt och psykiskt.

I morgon har jag min första PT-timme på Sats. Rapport utlovas 🙂

Vill passa på att tacka alla er som följer med på den här resan och jag hoppas att jag kan bjuda er på en härlig åktur många år framöver.

Stor kram från en ödmjuk och tacksam debutant ❤