Mina damer och herrar, i detta nu läggs den sista handen på manuset, min klippa till förläggare Christin, skickar iväg den tryckfärdiga filen under dagen.

I ärlighetens namn kan jag säga att det känns befriande. Det finns inget mer att göra och nästa gång ser jag texten som bok.

Det har varit härligt att leva med mansuet och mina karaktärer under de här åren, få skapa en värld där jag styr vad som ska hända. Arbetet har jag i stort sett gjort helt själv förutom en del kurser och lektörer som hjälpt mig framåt, visat mig en bättre väg. Inga utomstående har fått läsa, jag har inte haft den hos testläsare. Min underbara man har fått höra endast ett kapitel. Det här sättet att jobba på passar mig och andra författare jobbar på andra sätt. Du måste hitta sättet som passar dig bäst.

När den sedan blev antagen av Hoi, började jobbet med redaktörern, Caroline L Jensen. Många tusen kommentarer fick jag jobba mig igenom och det var ett intensivt arbete. Det arbetet har fått mig att inse att jag kommer lägga upp jobbet med tvåan annorlunda. Nu har jag ju redan skrivit ett råmanus på 100.000 ord på tvåan men som sagt, det är bara ett råmanus. Och nu när ettan är färdig vet jag hur jag vill att tvåan ska utvecklas sig. Det har jag redan ”planterat” i ettan och den här gången kommer jag jobba med ett synopsis 🙂

Jag kommer anlita Caroline som skrivcoach, hon känner till ettan och kan ge mig det jag behöver för att göra den så fantastisk bra som en tvåa måste bli. Sedan under 2015 blir det dags att jobba med trean då det är en trilogi. Och det är det här jag vill, kunna få möjlighet att skriva och ge ut en bok om året ihop med några noveller.

Om ni inte redan har gått in och bevakat Dödlig åtrå på Adlibris, gör gärna det. För tillfället ligger jag tvåa i förlagets interna topp-listetävling.

kramar-till-er11