eller vad det heter.

Ska inte tråka ut er med mina floskler men idag är ingen bra dag. Just idag har jag grym PMS eller vad fan det kallas, bitch-sjukan låter som ett bättre ord eller tittar-du-på-mig-så-biter-jag-huvudet-av-dig kan också funka.

I helgen redigerade jag så ögonen blödde (satt mellan kl 10-23 bägge dagarna) och kom till sid 233 av 280.

Redaktören föreslog att jag skulle stryka ett helt kapitel! Jag litar till 110% på henne men det tog några minuter innan jag tryckte på knappen. 4.000 ord ut genom fönstret. Och det var rätt. Det tillförde inget till storyn utan jag skrev det för att jag älskade att skriva det.

Det är många tankar som far runt i den här delen av processen och självförtroendet har fått sig en ordentlig törn. Det i kombo med PMS gör att jag inte kommer öppna manuset idag. Risken är väldigt stor att jag slänger ut skiten genom fönstret. Har helt enkelt mörka tankar som jag inte ens vill säga högt.

Det blir inte bättre av att jag ser alla fina recensioner andra debutanter får. Fint språk, fängslande, fantastiskt, kan inte lägga ifrån mig osv osv. Jag är verkligen inte missunnsam som person men nu ifrågasätter jag mitt skrivande. Kan inte ens stava rätt. Orkar inte ens berätta vilket ord som felstavas frekvent. Så pinsamt! Visst, det finns fler ord som jag stavar fel, inte bara ett, men det här är extra pinsamt.

Sedan är jag klichéernas drottning nr 1. Ingen slår mig på fingrarna där vill jag lova. Ni ser ju, kan inte ens låta bli att skriva det här.

Men det går säkert över. Får jag hoppas. Annars kommer jag missa min deadline 30 maj.