kan man minst sagt kalla Emelie Schepp som har sålt ca 30.000 ex av sin debutroman ”Märkta för livet”.

Onsdag den 23 april håller Litet förlag en föreläsning med just Emelie och det ska bli intressant att höra vad hon har gjort för att komma dit i en utgivningsform som man kan säga har något av en bespottad ställning i litteraturvärldens korridorer. De som har följt den här bloggen ett tag vet att jag har en förkärlek för egenutgivning. De vi alla vill veta är hur hon har gjort så det ska bli intressant att se om hon delar med sig av framgångsreceptet. För det är väl så människor fungerar, vi vill gärna att någon säger till oss vad vi ska göra för vem orkar uppfinna hjulet om och om igen. Men och detta är ett stort men…jag tror inte att det finns några genvägar utan bara jävligt hårt arbete så det ska bli oerhört intressant att lyssna på en framgångsrik egenutgivare. Nu har ju ett traditionellt förlag plockat upp Emelie pga hennes framgångar och det är lite så vindarna blåser nu där Bonnier bland annat sonderar marknaden kring egenutgivning och vill lansera en portal för egenutgivare från ax till limpa.

Som sagt 2014 blir ett intressant år när det gäller bokbranschen och en stor nyhet förra veckan var att Amazon skrivit avtal med Bokrondellen men för tillfället vet vi inte vad det innebär men Daniel Åberg har skrivit om vad han tror är tre nackdelar för Amazon att etablera sig på den svenska marknaden. Även Lars Rambe har skrivit om detta och nu är det ingen av oss som har en glaskula men jag och många med mig kommer följa det här med stort intresse.

Själv tänkte jag köpa en Kindle då jag har fått reda på att Webbhallen säljer dem och fast jag har Kindle-appen på Iphonen så gillar jag inte att läsa böcker på mobilen/paddan/datorn utan då får Kindlen bli min nya leksak.

Må så gott!