eller som dem så fint heter, Metropolitan Police, skickade jag ett mail till idag. För att försöka kunna komma i kontakt med någon på Scotland Yard eller närmare bestämt MIT= Murder Investigation Team där min manliga huvudkaraktär, Tyler Rimes jobbar.

Nu tror jag inte att de svarar på en ”swedishs crimenovelists” önskan om att komma i kontakt med en polis på MIT men om man inte frågar så får man inte veta. Min önskedröm vore att åka ner till London och få ställa mina frågor och även se huset där både Tyler och Alice tillbringar så mycket tid i. Nu skriver jag bara från min fantasi med bilder som jag har sett i filmer och tv-serier men vad vet jag om det stämmer överens med verkligheten.

Då har det gått bättre med min research inom Sveriges gränser där jag har fått ovärderlig hjälp av den svenska polisen, både på Rikskriminalen och Riksmordkommissionen. Det är helt fantastisk där människor delar med sig av sin kunskap och svarar på mina frågor. Jag är väldigt tacksam och glad för all hjälp jag kan få och till en början var jag nervös men om man bara är ödmjuk, intresserad och respektfull så kommer man långt. Och framför allt, vågar fråga om hjälp!

Hoppas ni alla mår bra där ute framför skärmarna ❤