är två ord som de flesta har någon form av tanke kring. Även jag.

Det första embryot till en story föddes i London nov 2010. Egentligen började allt med en snygg bartender som serverade mig och mina väninnor drinkar på puben The Victoria men det får bli ett separat blogginlägg 🙂

Det tog ett tag innan jag började skissa på en story som sedermera ser väldigt annorlunda ut idag men det är roligt att se vad jag tänkte då eftersom jag har kvar anteckningarna.

En av sakerna som jag aldrig ändrat på är att merparten av storyn utspelar sig i London. Sedan hade jag en baktanke med det för under tiden jag skriver böckerna kan jag ju åka dit på research 🙂 Förena nytta med nöje.

Vart eftersom tiden gick skapade jag Alice, huvudkaraktären, polis från Stockholm som arbetar på riksmordkommissionen. Jag ville att hon skulle ha värdig och snygg kollega 🙂 Då fick det bli på Scotland Yard. Och så föddes Tyler som arbetar på en enhet som heter MIT, murder investigation team och som finns i verkligheten.

Men för att ta reda på hur dem arbetar på MIT måste jag ju försöka komma i kontakt med någon där. Hur svårt kommer inte det att bli?? Fram tills nu har jag skapat Tylers jobb med egen fantasi. Kruxet är ju att jag vill att det ska vara så trovärdigt som möjligt

Visst, det hade ju varit mycket enklare att förlägga hela storyn i Sverige men inte jag inte. Nästan alla öar och ställen i deckarvärlden är ju upptagna i Sverige. Jag ville göra något annorlunda. London finns i mitt hjärta och eftersom jag skriver med mitt hjärta så fick det bli London. Det brukar bli bäst så ❤

Nu kommer det säkerligen att lösa sig men just nu känns det lite övermäktigt.

Så alla ni bloggvänner där ute, känner ni någon som känner någon som känner någon som känner någon på Scotland Yard? Då är det dags att ta fram den informationen och hjälpa en medmänniska.

Det bästa vore ju om jag kom i kontakt med någon som kunde bjuda in mig till Scotland Yard. Jag får väl börja med att skicka ett mail till dem, typ;

Hi,

i am a Swedish crimenovelist and like to visit you for some research question.

Det kan dem väl inte motstå eller?

Hur jobbar ni med research?

Har ni varit med om något spännade när det kommer till research?

Kram ❤