är namnet på en av det mest sökta orden som jag har i min statistik så jag har lagt upp detta inlägg som en sida (ni hittar den längst upp i högra hörnet).

När jag började undersöka det här med att kunna publicera i USA så fick jag veta att man behövde ett ITIN=individual taxpayer indentification number men det visade sig vara hur jobbigt som helst. Jag kom så långt i processen att jag fick en vidimerad kopia av Amerikanska ambassaden men sen stötte jag på patrull för det visade sig att IRS (Amerikanska Skatteverket) hade ändrat sin rutiner vilket gjorde det nästan omöjligt att få ett ITIN nummer.

Men jag är inte den som ger upp i första taget utan jag letade vidare på bloggar för att hitta en lösning. Och till slut fann jag det…….ett inlägg om hur du enklast skaffar dig ett EIN= employer identification number. OBS! Detta är för författare som har företag men i den här branschen har nog de flesta det.

Det här numret är för att tex Amazon inte ska dra skatt på försäljningar då Sverige har ett skatteavtal med USA vilket innebär att vi skattar för vår försäljning i Sverige inte i USA.

Ni hittar inlägget HÄRCatherine har fått hjälp av David Gaughran som är en författare som har mycket bra inlägg om hur man blir en indieförfattare och han har även en e-bok om detta specifika område HÄR! Det är han som gjort ”exprimentet” med att ringa till Amerikanska Skatteverket (IRS) i inlägget som jag har länkat till och det verkar som om det går på några minuter när man väl har fått IRS på tråden. Följ hans råd till punkt och pricka och läs även de viktiga kommentarerna som hon skriver om i början av inlägget. Sedan måste ni även fylla i ett formulär som David pratar om längre ner i inlägget.

Tyvärr måste man vara lite om och kring sig så se till att läsa hela inlägget men till slut borde man ha det där värdefulla EIN numret för att kunna publicera i USA.

Lycka till!