Det har börjat bra med min nanowrimo-roman. Just nu ligger jag på nästan 8.000 ord och det ska sägas att förra november hamnade jag på 8.500 ord så det känns hoppfullt.

Jag känner mig mer strukturerad men samtidigt mer kreativ för de två röda och lysande saker på mina axlar har tagit semester. Och jag behövde inte ens använda hård ord. Jag bara ignorerade dem 🙂

Jag flödesskriver och just nu känns det som jag har miljoner ideér i huvudet som vill ut på pappret. Jag glömmer bort tid och rum. Alice, Tyler. Stewart och gänget dansar på pappret (datorn) framför mig och det är en härlig känsla. Jag måste bara se till att ta till vara på tiden och energin. För vissa dagar kommer den inte vara lika närvarande.

Just nu behöver jag bara tänka  på mig och mitt manus. Familjen är bortrest. Det är jag, musik och mina karaktärer. I love it!

Musik innebär oerhört mycket för mig i mitt skrivande. 99% av tiden när jag skriver sitter jag med musik i öronen.

Det är lättare att gå in i en scen när jag har stämningen i huvudet. då tar jag fram en låt som passar för det jag ska skriva. Just nu har jag haft en låt på repeat för att skapa en scen där Alice är tvungen att åka tillbaka till Stockholm och hon måste lämna sin älskade Stewart kvar. Av anledningar jag inte kan skriva om för då vet ni ju vad som händer 🙂 men det är starka känslor i omlopp.

Låten är den här och den hittade jag när jag tittade på det Beauty and the Beast

Och det är lite den känslan jag vill ha i mina böcker. Som känslan eller spänningen som finns mellan Beauty and the Beast.

Nu är ju inte mina karaktärer, Tyler eller Stewart, några bestar men de båda älskar Alice på sitt eget sätt och det gör att det som livet kastar framför dem i form av olika händelser gör att jag måste kunna visa istället för att berätta. Show don´t tell som det heter på bokspråk. Då blir musiken ett medel för mig att kunna skriva med känslorna och förhoppningsvis kommer mina framtida läsare kunna känna det jag kände när jag skrev det. Vet inte om ni förstår men helt enkelt vill jag att ni ska bli berörda av min story. Det är väl varje författares dröm.

Och jag hoppas att mina böcker kommer glädja människor precis som dem gläder mig när jag skrev dem och skriver 🙂

Jag är som vanligt en sucker för romance ❤

Må så gott så ses vi snart igen.