November månad kan betyda olika saker för människor (höst, kallt snart jul, mörkt, tända mysiga ljus, krypa upp framför en brasa m.m) men för oss som skriver på våra noveller, romaner vet att den här månaden betyder något speciellt.

Det är dags att anmäla sig till NaNoWriMo 🙂

Jag deltog förra året och hade inga stora förhoppningar av att klara av det men jag gjorde ett försök. Det som satte käpparna i hjulet var en mycket trevlig semesterresa till Italien med goda vänner. Jag försökte verkligen att skriva under de tio dagarna vi var i Italien men det gick inget vidare.Och sedan var jag helt förlorad när jag kom hem för att ordräknare ville ha en hel del ord av mig 🙂

Men men det är bara att fortsätta kämpa så nu tänkte jag vara med i november igen och jag ser verkligen fram emot att delta. Men jag vet inte riktigt om jag ska skriva på min erotiska novellsamling eller fortsätta på min roman del nummer två eller för delen roman nummer tre kanske?

Nu börjar i alla fall skrivarkollektivet ute i världen att samla ihop sig med många bra tips inför detta svettiga och helt sanslösa skrivarmarathon. Och det är som ett marathon för man ska skriva 1.667 ord per dag. Per dag! Det är många ord för en tjej som knappt kommer upp i 1.500 ord i veckan. Men skam den som ger sig.

Det bästa tipset jag kan ge er för att lyckas är att förbereda sig med någon form av synopsis, kanske jobba lite på karaktärer helt enkelt skapa en struktur. För det som sedan gäller är att flödesskriva utan att redigera under tiden. Redigeringen är något du kan ägna dig åt under december och januari.

Jag har hittat en blogg i USA där författare skriver helt otroligt mycket matnyttigt om skrivandet och ger massor av tips både när det gäller att skriva på böcker efter hur man skriver manus till filmer. Ni hittar sidan HÄR! och hon ger mycket bra tips inför NaNoWriMo.

NaNoWriMo = National Novel Writing Month

Häng med vetja!