Nu börjar det arta sig. Jag har äntligen fått tummen ur och bokat in min för länge sedan planerade lektörsläsning. Efter min skrivkurs i London i februari hade jag planerat in en läsning av Ann Ljungberg men den sköt jag upp gång på gång och till slut avbokade jag den. Självinsikten fungerar bra ibland.

Som de flesta vet är hoppet det sista som lämnar en och jag hoppades verkligen att manuset skulle vara färdigt i maj i år. Men icke.

Nu är den inbokad och jag tänker inte avboka den. Punkt slut. Den 11 februari  då skickas manuset in till Ann Ljungberg. Och nu tickar min ordräknare in på lite mer än 68.000 ord and counting. Jag har en hel del kvar att skriva och det trängs en hel del inne i den här skallen som sitter mellan mina axlar men jag har inget slutmål med antal ord eller tecken så det får bli som det blir.

Ett slutmål jag har är att stå på bokmässan 2013 och ha min färdiga bok i handen. Och då jag är en tjej som gillar att planera kommer Egenutgivarna att få ett mail om några veckor när Bokmässan 2012 är slut och allt kanske är lite lugnare för bokfolket. Då bokar jag in ett guldpaket i deras monter. Bara så ni vet 🙂

Men fram tills manuset är klart för lektörsläsning måste jag självklart skriva och skriva på i en bra fart. Jag kan inte lova mig själv att skriva varje dag men mitt mål är att göra det. Kanske lite som min författarvän, Minna Ulin, gör. Minst en rad varje dag. Fast jag måste nog sätta målet till en A4 varje dag. Det måste produceras en del fram tills den 11 februari.

Det känns skönt att ha ett slutdatum. Nu vet jag av erfarenhet att när väl manuset kommer tillbaka från lektören så återstår en hel del jobb. Det har min andra författarvän gett mig en inblick i, Anna Keiler, som ligger före mig i processen. Även Minna Ulin ligger före mig och det ska bli intressant att se hur hon jobbar med manuset efter sin lektörsläsning.

Jag får skriva på den här veckan (mån-tors) för sedan är det Bokmässan för hela slanten. Ska försöka skriva en del inlägg från mässan men det får bli med mobilen och det kanske blir med varierat resultat.

Ska bli kul att träffa halva gänget från skrivkursen i London igen. Ser fram emot en massa prat, skratt och trevligt umgänge.

Må så gott!