Jag hade/har stora skrivplaner för påsken och jag började igår och skrev nästan 1300 ord så det var en produktiv kväll. I dag hade jag också stora planer men luften har gått ur mig. Dagen började med skitväder när jag skulle ut och kratta alla löv men som ni kanske sett, vädergudarna ville något annat. Då började jag städa hela huset, det är tydligen något virus jag lider av ända sedan vi bestämde att vi skulle sälja huset. Nästa söndag är det visning och huset ligger nu ute på Hemnet. Vi har inte hittat något hus själva ens och det känns konstigt.

Sedan skulle jag sätta mig och skriva men så fick vi meddelande om en vän till familjen som legat inne på sjukhus sedan i måndags hade blivit sämre och flyttats till ett annat sjukhus. Då försvann min lust att skriva helt. Jag tog en fika istället och sitter nu och skriver här istället. Kanske inte världens bästa inlägg men man kan inte alltid vara på topp.

Sedan har jag flyttat fram min lektörsläsning från maj till juni istället. För det går inte fort det här med skrivandet. Ibland när jag läser på olika bloggar om författare och de som vill bli författare så kan jag få lite prestationsångest. Jag har två personer som sitter på mina axlar och just nu är det den som representerar ett svikande självförtroende som pratar

”varför ödsla tid på något som ingen kommer tycka är bra”

”vem tror jag att jag är som skriver en kriminalroman när det finns så mycket bra författare där ute som gör det mycket bättre”

”det finns väl ingen som vill läsa det jag skrivit”

Jag ska ge ut mina böcker och då behövs det verkligen att det blir det bästa det kan bli. Det får inte finnas något rum för dåligt självförtroende utan bara jävlar anamma.

Som man säger på engelska, ” under the weather” så känner jag mig just nu men jag kommer tillbaka. Snart. Min text behöver verkligen mig och jag kan inte svika Alice, Stewart och Tyler. Inte nu när jag kommit så långt.

I be back :/