Etiketter

, ,

Facebook logo

Image via Wikipedia

Jag var med i Facebook ett tag och hade väl ca 90 ”vänner” Mot slutet så  blev det färre och färre inlägg och jag slutade att engagera mig för allt blev så ytligt med vab/städ/fredagsmys/baksmälla/supa uppdateringar.

Jag avregistrerade mig och hittade

Twitter

Image via Wikipedia

English: Google+ wordmark

Image via Wikipedia

På kursen i London tog vår kursledare Ann Ljungberg upp ämnet om författarplattformen och självklart kom vi in på Facebook.

Om man vill att någon skall läsa ens böcker så måste man synas på sociala medier

Hemsida/Blogg

Twitter

Facebook

Det är också väldigt viktigt för dem som planerar att självpublicera, man har inte förlagets markandsföringsmuskler utan måste se till att nå ut till så många som möjligt på egen hand.

Den digitala eran gör nu att det blir enklare för författare som vill gå sin egen väg och i USA början den gruppen bli stor. De har den stora fördelen med Amazon och att de redan skriver på ett internationellt språk. Jag tror inte att vi kan klassa svenska till den katergorin.

Så det verkar som om jag måste registrera mig på Facebook. Det som är bra i kråksången är att man kan skapa en sida och det behöver inte bli så avancerat som med en personlig profil, enligt mina kurskamrater i London. Sedan måste jag gå med för de har startat en grupp för oss som var med på kursen 🙂

Vi har stora planer, nu i september ska vi åka till Göteborg och gå på bokmässan. Vi får bo hos en kurskamrat, Camilla, hon ska demonstrera sitt häxskratt som hon är berömd för 🙂

Vi måste även se vart vi vill ha vår bokmonter till nästa år då vi är publicerade!

English: The Göteborg Book Fair 2011