eff6c7ffbdf8c5412df0228ecb799326

Vad håller dig tillbaka?

  • pengar
  • rädsla
  • din bättre hälft
  • Jante
  • familj och vänner

Vet inte riktig exakt dag det hände men nån gång under 2009 bestämde jag mig för att börja säga Ja till saker som skrämmer mig och det kan vara allt möjligt, stort som smått. Helt enkelt utmana mig själv och se vart det leder mig.

Jag har alltid varit en kreativ tjej men det mesta har fallit pladask men jag har prövat, och kan checka av det. Vissa saker är dock lite mer kostsamma än andra men för varje grej lär jag mig mer och mer om mig själv.

Lite av det jag har gjort under alla år:

Startat korvfirma i Frankrike, och lagt ner firma. Tillverkat smycken, startade firma med vänner, stod på marknader, utbildat mig till nagelterapeut, köpt salong och sålt salong

Då insåg jag att jag måste göra nåt som bara involverar mig, nåt jag kan göra hemma, närsomhelst, låg kostnad, och hålla på med tills jag blir gammal.

Vad kan det vara? Jag skulle bli författare men vägen dit har mycket hänt.

Börja blogga – något som skrämde mig en del för vem vill läsa det jag har att säga?

Vara ute på sociala medier, se ovan!

Gå in på ett möte med främlingar, säga mina åsikter och gå därifrån med stor tillfredsställelse. Vara med i ett specialnummer i ett magasin som handlar om erotik, där jag och några till betygsätter erotiska böcker, fotograferas och ha hur kul som helst.

Börja skriva erotiska noveller, och lär mig om egenutgivning. Anmäla mig till Författarlinjen en termin. Bestämma mig för att jag ska bli utgiven. Brainstormar med mig själv, ska ge ut en trilogi med erotiska deckare. Skriver, skriver och skriver. Kurser kurser kurser. Anlita lektör för att gå igenom mitt manus, få kritik som är något jag verkligen har problem med, men återigen utmanar jag mig själv.

Skickar manuset till ETT förlag, har klara åsikter om hur jag vill bygga mitt författarskap. Blir antagen och går in i ett debutantår som är både högt och lågt. Får utstå en del kritik men kommer över en tröskel när jag äntligen förstår att mina böcker inte kommer att gillas av alla. Och de är inte skrivna för alla.

Ställer ut på erotikmässan, står på signeringar som är en STOR utmaning för en som mig.

Boken blir ljudbok, och här får jag lära mig att lyssnare kan vara grymt elaka. Börjar skriva på del två, och fortsätter skriva på mina erotiska noveller. Skriver på ett flerboksavtal med mitt förlag och samtidigt ett avtal för ljudbok för de två sista delarna i min trilogi. Yipee!

Får en möjligt att vara med på en resa m mitt förlag, Hoi så jag begär 40% tjänstledigt på mitt jobb men får nej. Vad gör jag nu?

Dagen efter säger jag upp mig efter ett bra samtal med min underbara man.

Det här är mest läskiga jag någonsin gjort men om jag sumpar den här chansen kommer jag aldrig förlåta mig själv. Den sista december blev min sista arbetsdag på ett bra betalt jobb efter 16 år.

Nu får jag stå på egna ben, frilans och se till att göra mitt allra bästa. Jag hoppade från plankan och nu har det bara gått några dagar in på det nya året men jag har aldrig mått bättre. Jag kommer kunna skriva mer, börja på del tre, få ut mina erotiska noveller. Redan nu har jag många anteckningar med ideér, högt som lågt som jag ska försöka förverkliga under 2016 och om jag gör hälften blir det ett jäkla bra år.

Ett tips från mig: Börja i det lilla för om det är nåt jag har lärt mig genom åren, börja smått och jobba oförtrutet framåt steg för steg. För till slut står du där och du har genomfört en dröm ❤

 

62cee37a3d7924c2c124765824271dd9