Jag försöker hålla den stången, ni vet den där fula gubben som kallar sig för ”tvivel”.

Förra veckan skickad jag in manuset till min förläggare, och som i sin tur skickade det till min redaktör.

Nu väntar några veckors lidande, fast jag inte försöker tänka på det finns gubben där och pickar på mig.

Den här gången har jag inte alls skrivit lika mycket som jag gjorde med ettan, Dödlig åtrå. I mitt skrivprogram Scrivener nuddade manuset drygt 57.000 ord och när jag kopierade in det i Word hängde den strax över 55.000 ord.

I Dödlig åtrå tror jag att jag skrev närmare 100.000 ord, men då under en tre års period. Och sedan fick jag stryka utav bara helvete. Nu har jag fått ner min story i en dramaturgisk kurva, enligt konstens alla regler, och kanske brutit mot några andra regler. På det här sättet är storyn mer tight, mer framåtdrivande, mer action och såklart mer sex!

Jag skissade upp storyn på min whiteboard i min skrivarstuga, och sen har jag följt det slaviskt. Hoppas det håller hela vägen.

Jag började med ett råmanus på ca 100.000 ord som jag inte var nöjd med och började om med det som nu är inskickat.

Reflektion kring detta är: Har jag skrivit en sämre story bara för att jag skrivit färre ord?

Nu tror jag att min redaktör kommer ge mig en del att jobba med fram till den 8 februari, och då kommer det öka på ordmängden men det ska bli intressant att se vart vi landar i för ordmängd när den är färdig.

Vill ni veta en annan intressant tvist?

Jag har inte skrivit sista kapitlet ännu, utan den karamellen suger jag på en liten stund till. Ett annorlunda grepp kan tyckas men det känns helt rätt, och faktiskt lite naughty! Makten är min och jag bäddar för, precis som i ettan, att bana väg för nästa bok som blir Dödlig hämnd. Några lösa trådar måste det bli, the Ahlenius way!

En annan sak är att dessa tre böcker är inte fristående berättelser utan en trilogi. De hör ihop. Oavsett vad man tycker om det kommer man ha bäst behållning av att ha läst ettan först. Thats the way it is and thats the way it´s gonna be!

En liten rapport från mig, och om vart jag befinner mig i skrivprocessen för tillfället.

Kram ❤