Ja, du där!

Som läsare betyder du enormt mycket för författaren vars bok du precis har läst.

För mig personligen är det en enormt märklig känsla att någon läser min bok. En person jag inte vem det är, bestämmer sig för att läsa min bok, en berättelse som jag har skapat, med minnesvärda karaktärer, intressanta miljöer och spännande intriger.

Om jag kunde skulle jag krama om var och en av er men jag får skicka en cyberkram istället ❤

kramar-till-er11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu vet vi oftast inte vilka läsarna är, de flesta är anonyma. Varför då?

Jo, merparten av läsarna hör aldrig av sig till författaren, vi vet bara att boken säljer (förhoppningsvis). Men som läsare är du värdefull. Du kanske inte tänker på det men för oss betyder betyg/recensioner väldigt mycket. Kanske inte för de författare som redan har en stor fanbas med återkommande läsare, men för oss som precis påbörjat vår resa är det viktigt att du som läser säger vad du tycker.

Det finns olika sätt att lämna betyg och kommentarer, dels via hemsidan, om författaren har en sådan.

När någon kommenterar min bok, lägger jag in den på en särskild sida på min hemsida. Som tur är är det oftast läsare som tycker om min bok som lämnar kommentarer. Alla de sparar jag!

Det går även bra att lämna betyg på Boktipset.se och de betygen/recensionerna syns på Adlibris.se.

Bokus.com går det bra att lämna betyg direkt på deras hemsida.

Vi har även Goodreads.com som jag vet är stort i USA och England, vet inte hur omfattande det är i Sverige men det verkar som det blir mer och mer populärt.

Som sagt det finns många sätt du som läsare kan visa vad du tyckte om boken.

Det äldsta och bästa sättet, som slår allt är den berömda Mun mot mun-metoden. Just den metoden tar ett tag men när den väl lyckas kan boken bli en bästsäljare på relativt kort tid.

Självklart finns det även läsare som inte gillar boken och även för dom finns samma möjligheter, för det är ju så att alla kommer inte att gilla din bok. Men å andra sidan kan man inte skriva en bok för alla. Smaken är som baken.

Min bok hittar sina fans, ett i taget och responsen jag har fått under det här året har varit mer än jag förväntade mig. Oerhört tacksam till er alla som läser och har läst ❤

Så glöm inte, du är värdefull för oss författare ❤