Under november har jag mest skrivit och tagit det lugnt. Varit med familjen och samlat kraft inför det som komma skall.

December, månaden som är hektiskt för en författare förutom allt annat som ska ordnas med julstök, familj och jobb.

Jag har bokat in varje helg fram till jul för att kunna sälja min bok och helgen som var började med fredagen och Hoi Julmarknad på Åsögatan. 2 böcker sålda.

Lördagen var det författarbuffé i Åkersberga med 15 andra författare, mycket trevligt och bra ordnat av min förlagskollega Pia och Akademibokhandeln. Försäljningen gick lite bättre om man jämför med fredagen. 6 böcker sålda.

Igår var det dags för Värmdö Julmarknad, och det blev en mycket bra avslutning på helgen där försäljningen blev den bästa hittils. 17 sålda böcker. Här såg jag också effekten av att jag har varit i NVP och Värmdö Magasinet

Den här månaden, då jag har bokat in mig på olika event, är också ett test där jag kommer göra en utvärdering i januari om vart jag måste lägga mitt krut framöver. Vilka event och ställen blir det bäst försäljning för mig?

Som sagt, det är en tuff men rolig månad där jag kommer få att öva på mina något skralla försäljningsmetoder. För om det är något jag har svårt med så är det att kränga, sälja, beckna, mångla. Kärt barn har många namn och det är här jag måste  utmana mig själv. Allt det här visste jag när jag skrev boken och för varje litet steg utanför ens bekvämlighetszon är en framgång eller delseger snarare 🙂

Det jag måste göra är att hitta ett sätt som fungerar för mig, som gör att jag inte blir någon annan. Och nu säger vissa kanske att man måste gå in i en roll, en sälj och krängaroll men jag är inte riktigt där ännu. Och jag kanske aldrig blir en krängare och det är helt okej. Små steg i taget och en bok i taget. Jag är lika glad och tacksam för varje bok jag säljer, sedan är det ju självklart fantastisk när det går iväg många böcker inget tu tal om det, men för mig är det enklast om jag tar en bok i taget ❤

unnamed 1

Åkersberga författarbuffé

unnamed 2

Värmdö Bygdegårds Julmarknad

unnamed 3

Värmdö Bygdegårds Julmarknad

unnamed

Åkersberga Författarbuffé