Utanför fönstret åskar och regnar det, mannen och dottern sitter och tittar på fotoboll medan sonen spelar tv-spel. En högst vanlig dag hemma hos familjen Ahlenius.

Själv sitter jag här och försöker få ihop ett inlägg. Hur har det nu gått sedan boken släpptes?

Jag känner en viss frustation, men samtidigt njuter jag varje dag, hur går det ihop?

Frustationen beror dels på tidsbristen. Allt det som jag skulle vilja göra men inte hinner. Men å andra sidan finns det tid, jag behöver inte rusa iväg utan försöka vara här och nu och njuta. Jag får nästan dagligen respons på boken där merparten är positivt och en del konstruktiv kritik som jag självklart tar till mig. Det är bra att veta när jag ska sätta mig med tvåan.

Kommande vecka blir ytterligare en vecka som går i drömmarnas tecken. På tisdag ska jag vara med på ett privat författarevent med Ann Ljungberg. Ska stå på samma scen som de här fantastiska författarna ❤

Skärmavbild 2014-09-21 kl. 17.08.14

Nu när boken snart är inne på sin tredje vecka ute hos bokhandlare och läsare kan jag sammanfatta det i några få ord. Lättnad och ödmjukhet.

Om man tittar på rena betyg på sidor som Goodreads och Boktipset.se är merparten höga betyg som blandats med ett fåtal låga. Och det är som det ska vara, alla kan och kommer inte gilla min bok. Jag känner en trygghet i att många verkligen gillar min bok. Med den känslan kan jag tryggt gå vidare med att jobba på tvåan för det fanns en viss oro där jag hade tankar ”tänk om de inte gillar ettan, hur ska jag då orka skriva färdigt tvåan och trean?” Men redan nu har jag trogna och hängivna läsarfans som bara måste få veta hur det går för Alice & Co vilket gör mig otroligt ödmjuk och tacksam.

På onsdag flyger jag ner till bokmässan, en dröm jag har haft sedan jag var där som besökare 2012. Att jag skulle stå där som författare en dag. Om ni ska dit lova att komma förbi Hoi´s monter (B07:60) och säg hej! Jag är tjejen i montern som kommer ha ett leende som når upp till öronsnibbarna ❤

Mitt listknarkande fortsätter och den här gången var det Eva-Lisa som gjorde mig uppmärksammad på Hitta e-boken där vi ligger på samma lista.

Skärmavbild 2014-09-21 kl. 17.41.46

Sedan hittade jag även Läsboken.nu där vi också campar ihop. Hon som etta och jag tvåa 😉

Skärmavbild 2014-09-21 kl. 17.41.13

Och på samma sida, Läsboken.nu, hittade jag även Dödlig åtrå som Bästsäljande e-bok, och det är nog varje författares stora dröm. Att ha ordet bästsäljande och boken i samma mening ❤

Skärmavbild 2014-09-21 kl. 11.03.54

Den är bilden kan jag sitta och titta på hur länge som helst ❤

Det har seglat upp ett litet orosmoment, och det är att min familj är superförkylda och jag kan inte bli sjuk. Jag kurerar mig med allsköns olika medikament och tankekraft och hoppas på att jag får vara frisk och njuta av eventet och mässan kommande vecka.

Många kramar från en tacksam debutant ❤