på mina texter, varken tvåan eller novellerna, på ett bra tag men på ett sätt har det varit skönt att kunna koppla bort det helt. Det blev rätt intensivt innan jag skickade iväg manuset till förlaget. Sedan gjorde jag lite ändringar innan redaktören fick den. Men sedan dess har jag inte skrivit något. För jag har ju skrivit på den här romanen sedan januari 2011 så det är inte konstigt att man vill vara lite ledig.

Men jag har inte varit sysslolös för det.

Förra veckan skickade jag några inspirationsbilder till förlaget gällande omslaget. Formgivaren hade tagit fram väldigt fina förslag men jag hade lite synpunkter. Spännande men också svårt så det ska bli intressant att se vart vi landar någonstans.

Sedan har vi filat på en baksidestext vilket inte heller är det lättaste. Idag tog jag foto på en baksida på en bok som jag tyckte hade en bra text så den ska jag laborera lite med denna vecka. Den ska ju vara spännande och göra läsaren nyfiken så att man tar den med sig till kassan.

Det som ligger närmast för tillfället är författarporträttet till Svensk Bokhandels katalog till Höstens böcker som jag kommer vara med i som debutant. Att skriva om sig själv är svårt men jag tycker att jag har hittat en bra ingång och vinkling på texten. Så jag är faktiskt nöjd. Det är ju inte alls några människor som läser den här katalogen heller 🙂 men jag försöker hålla mig relativt cool kring allt för jag kan ju bara göra mitt bästa. Och vara sann och ärlig mot mig själv. Helt enkelt vara Suss ❤

Dagarna rullar på men jag tror att ju närmre vi kommer september desto mer hispig kommer den här bruden bli men som jag har skrivit tidigare här på bloggen så njuter jag av varje dag.

Nu inväntar jag redaktören och att jag ska få sätta tänderna i texten igen. Även där försöker jag hålla mig lugn men jag inser att det kommer nog vara en hel del markeringar. Men det här arbetet ser jag fram emot för genom det här momentet i resan kommer jag kunna bita tag i del två med annorlunda ögon. För då ser jag mer vad redaktören har synpunkter på.

Sedan har jag bestämt att när boken har gått iväg för sättning och tryck då ska jag sätta igång med mina kvällsrutiner, 21:00-00:00, igen och få ihop tvåan. Nu har jag ju redan ett rejält manus (100.000 ord) för jag skrev den under NaNoWriMo 2012 och 2013. Men alla som har skrivit en text (50.000 ord) under 30 dagar vet att det behövs ”slipas” lite.

Så visst, jag har inte skrivit något men jag har inte legat på latsidan.

Kramar ❤