Min EIN-ansökan är nu inskickad till Amerikanska Skatteverket 🙂

Jag har skrivit en hel del om detta på bloggen men för er som undrar är det ett nummer man måste ha för att inte Skatteverket i USA ska dra skatt på din bokförsäljning när du publicerar din bok där. USA och Sverige har ett skatteavtal och därför ska skatten dras i Sverige. Det här speciella EIN numret ska man ange t.ex till Amazon om man vill publicera sin e-bok där. Det är dock en annan ansökan och något jag kommer skriva mer om när det blir dags.

För oss som bor utanför USA kan man ansöka via telefon, fax eller post. Jag valde fax då jag inte hade tid att sitta i telefon. Fax-ansökan tar lite längre tid i handläggning (fyra arbetsdagar) men jag har inte bråttom så det gör mig inget. Ska bli intressant att se om den är korrekt och hur lång tid det egentligen tar innan jag får mitt efterlängtade EIN nummer.

Om det nu fungerar så hjälper jag gärna till att visa er hur man fyller i en sådan här ansökan. Maila mig gärna på susanne.ahlenius@gmail.com

OBS! Denna ansökan kräver att man har ett registrerat företag.

EIN ansökan