Det här experimentet ska bli intressant att följa.
Jag tror att vi kommer få lära oss nya vägar att marknadsföra våra böcker. Det är roligt och intressant att författare vågar ta ut nya riktningar. Så gör som Åsa säger 🙂

Åsa Schwarz

Under de senaste åren har jag hamnat i ett antal diskussioner om relationen mellan e-böcker och pappersböcker. Jag har mött de som ser e-boken som ett hot mot pappersboken. Själv har jag svårt att förstå den inställningen. Om folk vill läsa e-böcker istället för pappersböcker, varför skulle det vara ett problem?

Jag har träffat piratpartister som anser att gratis e-böcker är en mänskligrättighet och rättfärdigar det med att författare ändå tjänar mer pengar på större upplagor pappersböcker. Mitt motargument är att det är väl ändå upp till mig som författare att bestämma om jag vill använda den marknadsföringsmetoden? Om den nu fungerar.

Min teori är att vi kan se fyra olika effekter när det gäller gratis e-böcker och hur de påverkar försäljningen av pappersböcker:

1. En person som redan läst boken som e-bok, vill inte köpa pappersboken. Det vill säga en negativ effekt.

2. En person som läst e-boken, köper…

Visa originalinlägg 256 fler ord