är jag tyvärr nu för all energi går till att skriva mina 1667 ord per dag. Det gör jag oftast mellan 21:00-00:00 när jag ska lägga in texten för ordräkning. För tillfället gör jag det varje dag för jag gillar att se att jag ligger i fas, till och med lite före. Det är alltid bra att försöka ligga plus för svackorna kommer som ett brev på posten men just nu känns det bra.

Innan NaNo börjkade hade jag skrivit ner lite stolpar om vad jag skulle skriva om i grova drag det är en lista som växer.

Så här ser min NaNorutin ut varje dag:

Under dagen så tänker jag en hel del på texten, om något bra kommer upp skriver jag ner det i mobilen.

När det är dags för kvällspasset läser jag igenom det jag har skrivit för att komma in i tankarna och flowet som jag vet infinner sig efter ett tag. Det är oftast ett litet motstånd men det löser sig alltid. Sedan försöker jag, och nu för tiden går det bra, att inte redigera det jag har skrivit 🙂

Sedan skriver jag vem det är som har POV och försöker komma in i den personens sinnesstämning, just nu är det mycket självömkan från Alice synvinkel medan Tyler är mer fokuserad men samtidigt väldigt orolig för Alice. Då jag har två personer som huvudpersoner, som dels är av olika kön, men även helt olika som personer är det inte alltid lätt att skifta mellan dem. Jag försöker att ge dem så mycket utrymme så att det känns bra när jag sedan fortsätter med nästa person. En balansgång men å vad jag älskar den här kreativiteten ❤

I den här boken (2) har jag även lagt in ytterligare en persons POV, Tylers bror Steawart, så att han får en mer framträdande roll av olika anledningar. Så det gäller att hålla tungan rätt i munnen! Två killar och en tjej är väl ett bra recept 🙂 finns många exempel på den combon i många böcker och filmer som skapar en bra dynamik.

Jag försöker alltid sluta med något spännade, inte alltid en cliffhanger men så att man tänker till som läsare. Det är viktigt att få läsaren att vända blad 🙂 det är även bra att sluta skriva när det är spännnade för då är det lite lättare att fortsätta dagen efter. I alla fall för mig.

Så ser min NaNoprocess ut och jag bara ÄLSKAR det! Flödesskriva is my cup of te!

Hoppas det går bra för alla er där ute vare sig ni är med eller inte men jag kan varmt rekommendera er att pröva något år. Man blir fast helt enkelt!

Må så gott och många kramar från WrimoSuss<3