ligger nu i hotellsängen, i ett stort och väldigt fint rum med vattenkokare, frukt, mineralvatten, sköna sängar (dubbelrum) och lyssnar till flygplanen som far över mitt huvud 🙂 fönstret är i och för sig öppet så jag tror att jag ska kunna somna relativt bra om jag stänger det.

Som på de flesta skrivkurser är det oftast bara tjejer, så även den här, och jag vet faktiskt inte varför det är på det viset. Har ni någon analys ? Jag tror att vi kanske har ett större behov av att få bekräftelse på att det vi gör är bra. Eller så älskar vi bara att gå på kurs som jag gör 🙂 Jag önskade att det skulle vara lite mer män på kurserna för att få olika perspektiv och tankar kring skrivandet och författarskapet. Nu är ju i och för sig en av kursledarna man, Lars Rambe och han delar generöst med sig av sitt författarskap vilket är intressant och givande att höra. AC Collin, vår kvinnliga kursledare är en oerhört mjuk, eftertänksam och bra kursledare. Hon slänger fram olika saker för att se om det fastnar på oss, till en början var vi alla lite trevande men det lossnar mer och mer.

En sak som är oerhört befriande är att vi inte får säga vad vi jobbar med, på hela helgen. Det finns ju många människor som har mycket av sin person i sin arbetsroll vilket jag aldrig har haft och jag gillar verkligen tankesättet.

Det är analyserande intressant att komma in i ett rum fullt med människor där det brukar ta max 1 minut innan personen ifråga undrar vad man jobbar med. Och på den sekund det tar att säga det har personen avgjort om du är någon som dom kan/vill/orkar lägga sin energi på.

Nu för tiden när man säger att man skriver, eller ska bli författare, så på något sätt är man en mer intressant person och människor blir genuint intresserade. Det är lite av en icebreaker att säga att man skriver på en roman. Psykologi one on one!

Nåväl, jag hoppas ni har det bra där ute och jag önskade att ni alla kunde vara här, det skulle bil ett härligt gäng. Men vi får ta det när jag har vunnit på Lotto 🙂

Må så gott så skrivs vi i morgon!

P.S Vi fick flödesskriva i en kvart och det kom fram mycket konstiga saker på mitt papper. Jag kanske måste gå till en psykolog 🙂

kramar-till-er11