.. det är inte lätt att skriva.

För att få lite paus från mitt NaNo-skrivande sitter jag nu i köket och prövar olika idéer på att skriva EN säljande mening när det gäller min bok. Detta pratade Ann Ljungberg om på skrivkursen i London och jag ser det lite överallt. Senast nu när jag laddade ner min första e-bok på Kindle-appen i min dator. Den heter ”Screenwriting tricks for Authors” av Alexandra Sokoloff. Hon skriver att denna enda meningen ska ge dig en känsla för hela storyn och det innebär:

Karaktären för protagonisten

Karaktären för antagonisten

Konflikten

Vart det utspelar sig

Tonen/Känslan

Och vilken genre.

Och jag säger rakt ut, det är jäkligt svårt ska jag meddela.

Du har kanske en minut på dig att sälja in boken och när du har sagt din enda mening ska vederbörande vilja köpa din bok direkt. Här pratar vi om läsare, agenter, förlag kanske till och med de som arbetar med film-manus. Dröm vidare Susanne!

Men jag nöjer mig för tillfället att skriva en mening för att själv kunna presentera den för människor som är intresserad av att höra mer när jag berättar att jag skriver en spänningsroman och ska bli författare.

Och så här ser den ut nu:

När en seriemördare härjar i London får Alice Wiklund, polis från Stockholm en chans att jobba ihop med deras tuffaste utredare, Tyler Rimes, men Alice har inte bara ett svårt fall att jobba med och när hon träffar den arroganta bartendern Stewart inser hon att livet i London kommer bli mer komplicerat än vad hon hade räknat med. 

Och jag skulle vilja påstå att man tappar nästan andan när man säger den här LÅNGA meningen. Men det är kul att sitta och finslipa. Det här får bli något att utgå ifrån.

Sedan jobbar jag även på en bakside-text men det får bli ett separat inlägg.

Hur ser era ”en mening” ut när det gäller det ni skriver?