Läste i tidningen Skriva (som för övrigt är en dröm för oss skrivande människor, se till att skaffa dig en prenumeration om du inte redan gjort det) om 5 överlevnadstips från Dag Öhrlund gällande bokmässan. Jag har skrivit om texten och spetsat till det lite. Ber om ursäkt i förväg till Dag Öhrlund och Tidningen Skriva.

1) Ta på dig dina mest bekväma skor. Glöm högklackat och glamour-faktorn. Den kommer att bita dig i baken eller snarare rygg och vader.

2) Klä dig tunt, med anledning av att det är många besökare (100.000 st) och tydligen mycket strålkastare. Vem vill inte stå i strålkastarljuset? Funderar själv att ta på mig en kroppsstrumpa, tunt och bra.

3) Ät inte inne på mässan. Dyrt and they fuck you at the drive thru! Bege dig utanför mässan där det finns bättre mat för lite mindre pengar.

4) Om du vill undvika enorma köer och inte gillar att ha femtio nyanser av rött/blått i ansiktet och du absolut kan fortsätta leva ditt liv utan att ha en liten kråka i en bok du har köpt skriven av en ”berömd författare”. Undvik då A-hallen där de stora drakarna finns utan bege dig till B- och C-hallen där det finns små drakar med sina författare och böcker som längtar efter att få skriva sin signatur i sin bok. Du kanske även får möjlighet att klappa några små drakar. I B och C hallen finns det inspiration att hämta och en sann pionjäranda, det vill säga innan de blir stora drakar och återfinns i A-hallen 😉

5) Och det sista tipset för dig med författardrömmar (om man inte är som mig och vill bli egenutgivare istället) ta INTE med ditt manus för du tror att det ska gå att lämna till just det förlaget du drömmer om att ge ut din bok på. Det finns inte en sekund över för förlagen att se på din baby. Bara glöm sådana tankar, OK?

Må så gott!