I kväll den 1 maj 2012 klockan 00:30 nådde jag en milstolpe: 50.000 ord eller snarare 50.116 ord men vem räknar 🙂

Rent teknisk har jag skrivit en roman, en kort roman, men likväl en roman. Det finns olika mått på hur lång en roman ska vara. Jag har hört någonstans mellan 70.000 – 100.00 ord. Jag räknar mina ord det gör jag men jag har inget mål med att så här många ord måste min roman bestå av. Om det blir 60.000 eller 80.000 eller 110.000 ord det kan jag inte se just nu. Men jag hoppas att jag inte behöver skriva 100.000 ord för det har tagit mig en rätt lång stund att ta mig hit. Jag vet inte om jag skulle ha något tålamod till att skriva 50.000 ord till. Nu vill jag bli så pass färdig att jag kan skicka in den till lektörs-läsning. Det är efter det som det stora jobbet kommer, tror jag, om man får tro min författarkollega, Anna. Hon har fått en massa synpunkter på sitt manus (mycket bra punkter att jobba efter) och vet inte riktigt i vilken ända hon ska börja. Det får nog inte gå för lång tid innan man tar tag i de bitarna.

Just nu är jag lycklig. Jag hade fastnat i går men idag lossnade det och nu verkar orden/tangenterna flyga över dokumentet.

Undrar hur de etablerade författarna gör? Skriver de 100.000 ord för att de vet att det tas bort och ändras en hel del eller blir boken verkligen över 100.000 ord lång? Intressant, kanske något att fråga om på Skriv-minglet den 15 maj.

Sov gott så hörs vi snart igen 🙂

Words

Words (Photo credit: Southernpixel Alby)